Urfa'da ilk: Hastanın midesi tamamen alındı

Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesinde bir ilk daha gerçekleştirildi ve Laparoskopik Total Gastrektomi ameliyatı başarıyla uygulandı.

Şanlıurfa'da mide kanseri teşhisi konulan kadın hasta kentte ilk kez yapılan Laparoskopik Total Gastrektomi ameliyatı (midenin tümünün alınması) ile sağlığına kavuştu.

Mehmet Akif İnan Eğitim Ve Araştırma Hastanesinde bir ilk daha gerçekleşti. Genel cerrahi uzmanları Op.Dr.Tolga Faruk Çekiç ve Op. Dr.Mehmet Tolga Kafadar tarafından kanserli hastaya kapalı ameliyat yöntemi ile Laparoskopik Total Gastrektomi başarıyla uygulandı.

Gerçekleştirilen operasyon ile ilgili bilgi veren Op.Dr. Tolga Faruk Çekiç "70 yaşındaki kadın hastamız yaklaşık 3 aydır mide ağrısı ,iştahsızlık ve kilo kaybı şikayetleri ile tarafımıza başvurdu.Yapılan endoskopik değerlendirme neticesinde ileri evre mide kanseri teşhisi kondu ve gerekli ön hazırlıklar yapılarak operasyona hazırlandı. Hastamıza LAPAROSKOPİK TOTAL GASTREKTOMİ + D2 LENF NODU DİSEKSİYONU (midenin tümünün kapalı ameliyat yöntemi ile alınması) işlemini ilimizde ilk defa olmak üzere başarı ile gerçekleştirdik. Hastamız yoğun bakım ünitesindeki takibinin ardından servis takibine alındı ve ağızdan gıda alımına başlandı. İlerleyen günlerde taburcu edilmesi planlanmaktadır” dedi.

Başarılı ameliyatların mimarlarından biri olan Op. Dr.Mehmet Tolga Kafadar emeği geçen herkese teşekkür etti.

Hastayı serviste ziyaret eden Hastane Başhekim V. Dr. İdris Dağ, Başhekim Yrd. Uzm. Dr. Yakup Çelik ve Sağlık Hizmetleri Müdürü Gülçin Kılıç, hasta ve yakınlarıyla bir süre sohbet ettikten sonra geçmiş olsun dileklerini iletti. Başhekim V. Dr.Dağ, daha sonra operasyonu gerçekleştiren doktorları tebrik ederek, bu tür başarılı operasyonların devam etmesi konusunda temennilerini iletti.

AJANS URFA

07 Eki 2018 - 08:39 - Sağlık



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ajans Urfa Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ajans Urfa hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ajans Urfa editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ajans Urfa değil haberi geçen ajanstır.


Şanliurfa Markaları

SİZDE BU ALANA REKLAM VERMEK İSTER MİSİNİZ?

+90 (505) 585 67 77
Reklam bilgi