Dondurma yemenin faydaları neler?

Uzmanların yenilebilecek en ideal tatlı olarak gördüğü kalsiyum içeren dondurmanın; kas, kemik ve diş sağlığı açısından önemi oldukça büyüktür.

Yaz mevsiminin vazgeçilmezleri arasında serinletici etkiye sahip olan dondurma, günümüzde çıkan farklı çeşit ve sunumlarıyla sık tüketilen tatlılar arasında yer alıyor. Tüketimi soğuk olduğu için kış aylarında boğaz hastalıklarına yol açar endişesi taşınan dondurma, aslında faydaları açısından çok zengindir ve sağlık üzerinde birçok olumlu etkiler taşır. Dondurmanın faydaları nelerdir diye düşünüldüğünde içerdiği faydalı mineraller, vitaminler ve besinler unutulmamalıdır. Dolayısıyla çoğunlukla yazın tüketilen dondurmanın, ölçülü olarak yenildiğinde her mevsim tüketilebilir.

Dondurmanın İçerisindeki Besinler Nelerdir?

İçerdiği A,B,C,D ve E vitaminleri yönünden zengin; kalsiyum, magnezyum, protein, karbonhidrat, çinko, potasyum, demir gibi dondurmanın faydaları nelerdir sorusuna cevap veren mineral ve vitaminlerin yanı sıra; süt, şeker, glikoz şurubu ve çeşitli meyve aromaları içeren bir besin kaynağıdır.

Dondurmanın Sağlık Açısından Faydaları Nelerdir?

Dondurmanın faydaları nelerdir denildiğinde akla gelebilecek ilk düşünce kemikleri güçlendiriyor olmasıdır. Çocukların da çok sevdiği dondurma; süt, yoğurt, peynir yemeyen çocukların kalsiyum ve protein ihtiyacını karşılar. Aynı zamanda düşünülenin aksine kilo aldırıcı etkisi yerine; kilo vermeye yardımcı olduğu, kısırlıkla mücadele ettiği, mutluluk ve enerji sağladığı yapılan araştırmalar sonucu dondurmanın faydaları nelerdir sorusuna yanıt olmuştur. Ter oluşumunu azaltması, enerji vermesi, kanın pıhtılaşmasında ve kolon kanserinin önlenmesinde önemli bir rol oynar.

Dondurma Ne Sıklıkta Tüketilmelidir?

Günümüzde kışın dâhil sıklıkla tüketilen dondurma haftada 2-3 kez yenildiğine dondurmanın faydaları nelerdir sorusunun yanıtı verilmiş ve faydalarını yerine getirilmiş olur. Fazla tüketim sonucunda ishal, çeşitli boğaz enfeksiyonları ve grip gibi sağlık sorunlarına neden olur.

Çocuklarda Dondurma Nasıl Tüketilirse Faydalı Olur?

Çocuklara 3 yaşından sonra dondurma yedirmeye başlanmalıdır. Bunun sebebi 2 yaşından küçük çocukların inek ya da keçi sütünden yapılan dondurmaları yemeleri böbreklerinde baskı yaratabilme olasılığının olması ve sinir sisteminde olumsuz etkilerin oluşabilme ihtimalinin olmasıdır.

Dondurma Nasıl Muhafaza Edilmeli?

Dondurmanın alındığı yerin temizliği ve güvenirliliğinden emin olunduktan sonra son tüketim tarihine önemle dikkat edilmelidir. Kısa süre içerisinde tüketilmiyorsa dondurucuda muhafaza edilmeli ve özellikle kaliteli dondurma tercih edilmelidir ki dondurmanın faydaları nelerdir sorusuna sağlıklı geri dönüş alınabilsin.

AJANS URFA

25 Ağu 2019 - 17:43 - Sağlık



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ajans Urfa Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ajans Urfa hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ajans Urfa editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ajans Urfa değil haberi geçen ajanstır.


Şanliurfa Markaları

SİZDE BU ALANA REKLAM VERMEK İSTER MİSİNİZ?

+90 (505) 585 67 77
Reklam bilgi