Sosyal medyada en çok kim konuşuldu?

Cumhurbaşkanlığı seçimleri için resmi aday listesi netleşti. Bu süreçte, adayların kendi mesajları, partililerin liderlerine destekleri ve seçim tartışmaları, sosyal medyada yer bulmaya devam etti.

Medya Takip Merkezi’nin (MTM) sosyal medya çözümü DigiLUP’ın verilerine göre; dünyadaki gündem konularının değişmesiyle birlikte, seçim içerikli sosyal medya veri sayısı bir miktar azaldı. Ancak, bu verilerdeki aday sıralamasında değişim olmadı.

İlk sırada Erdoğan var

AKP ve MHP’nin ortak adayı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz haftalarda olduğu gibi, sosyal medyada en çok konuşulan aday oldu. Erdoğan, son 1 haftalık süreçte, 1.553.242 adet sosyal medya paylaşımında yer aldı.

Muharrem İnce yerini koruyor

Resmi adaylığının açıklanmasıyla, başta mitingler olmak üzere seçim çalışmalarına başlayan CHP cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, sosyal medya sıralamasındaki yerini korudu.

Muharrem İnce, sosyal medyada 562.550 iletiye konu oldu ve en fazla konuşulan cumhurbaşkanı adayları arasında ikinci sırada yerini aldı.

Seçim çalışmalarında sosyal medya da var

Cumhurbaşkanlığı seçimleri için, resmi adayların belirlenmesiyle, seçim çalışmalarını hızlandıran partiler, bu çalışmalara sosyal medya uygulamalarını da dahil etti.

Mesajlarını sosyal medyadan da ileten parti liderlerinin yanı sıra; seçmenler adaylara sosyal medya üzerinden destek verdi veya eleştirilerini sosyal medya paylaşımlarına yansıttı.

Son 1 haftada yapılan sosyal medya paylaşımlarında; İyi Parti adayı Meral Akşener’den 326.400, Saadet Partisi başkanı Temel Karamollaoğlu’ndan 205.600 ve HDP adayı Selahattin Demirtaş’tan 132.450, Vatan Partisi adayı Doğu Perinçek’ten ise 65.305 kez bahsedildi.

AJANS URFA

16 May 2018 - 15:01 - Medya



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ajans Urfa Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ajans Urfa hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ajans Urfa editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ajans Urfa değil haberi geçen ajanstır.


Şanliurfa Markaları

SİZDE BU ALANA REKLAM VERMEK İSTER MİSİNİZ?

+90 (505) 585 67 77
Reklam bilgi