Urfalı yazarın ‘Zenbilname’si raflarda!

Eğitimci Yazar Mehmet Akbaş’ın ‘Zenbilname’ adlı eseri ile okuyucuları ile buluştu.

Şanlıurfalı Eğitimci Yazar Mehmet Akbaş’ın yeni kitabı ‘Zenbilname’, kitapseverlerle buluştu. Kitabı ile ilgili bilgiler veren Mehmet Akbaş , şunları söyledi: “ Babalar ne araba bırakır, ne ev, ne de başka bir miras. Evlada sadece değer kavramları bırakır. Merhum babamız bize bir Zenbil bıraktı. Bu Zenbilname’nin içine, yaşanmış hikâyeler, değişik konular, atasözleri, deyim ve terimler, kıssalar ve derin mesajlar konulmuştur. O kadar farklı şeyleri konulmuş ki bu Name’yi merakla okuruz inşallah. Herkese hitap eden bu Zenbilname ders veren ibretlik meseleleri barındırıyor.”

“Mükemmellik bir yolculuktur, Son durak değildir”, “Ombudsmanlık” ve “Müsbet hareket” kitaplarından sonra Mehmet Akbaş'ın yeni kitabı Zenbilname , Mola Kitabevi logosuyla raflardaki yerini aldı.

MEHMET AKBAŞ KİMDİR?

1975 Urfa doğumlu olan Mehmet Akbaş, 1997 yılında Gazi Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Elektrik Öğretmenliğini ve 2009 yılında Anadolu Üniversitesi İktisadi idari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimini bitirip Sakarya Üniversitesi Kamu Yönetiminde Yüksek Lisans yaptı. Şanlıurfa’da değişik sivil toplumlarında görev aldı. Eğitimciler Birliği Sendikası, Türkiye Yeşilay Cemiyeti Şanlıurfa Şube kurucularından, Türkiye Yazarlar Birliği Urfa Şubesi gibi topluma ve kamuya yararlı dernek ve vakıflarda çalıştı. Şanlıurfa Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyesi olarak iki dönem çalıştı. Sivil toplum konusunda birçok çalışmaya imza attı.

Millî Eğitim Bakanlığı bünyesinde, Türkiye’nin değişik yerlerinde Elektrik–Elektronik Öğretmenliği ve yöneticilik yaptı. Halen A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı olarak çalışmaktadır. Yazıları Yeni Asya gazetesinde çıkmaya devam etmektedir. Türkiye Yazarlar Birliği Urfa şube yönetim kurulu üyesi olup, Evli dört çocuk babasıdır.

BİHA

15 Eyl 2019 - 12:56 - Kültür & Sanat



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ajans Urfa Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ajans Urfa hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ajans Urfa editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ajans Urfa değil haberi geçen ajanstır.

01

Gerok - Memleketin ne kadar iktidar sevdalısı kişsiş varsa yazarlar birliğinde şahsı tenzih ederek söylüyorum

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Eylül 12:56

Şanliurfa Markaları

SİZDE BU ALANA REKLAM VERMEK İSTER MİSİNİZ?

+90 (505) 585 67 77
Reklam bilgi