Urfalı fotoğrafçı BursaFotoFest’te olacak

Fotoğraf sanatçısı Murat Ayneli, festivalde olmanın mutluluk verici olduğunu ifade ederek, “Kentim Şanlıurfa'dan kilometrelerce uzakta oranın kadim bir mekânını tanıtmak, anlatmak muhteşem bir his. Şanlıurfa tarihinde ilk kez Gümrük Hanı bir fotoğraf belgeseli ile sergileniyor. Bunun gururunu yaşamak ayrıca mutluluk verici” dedi.

Urfalı fotoğrafçı BursaFotoFest’te olacak
Urfalı fotoğrafçı BursaFotoFest’te olacak
Haber albümü için resme tıklayın

BursaFotoFest, Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Kent Konseyi ve Bursa Fotoğraf Sanatı Derneği tarafından oluşturulan Bursa’nın ilk Uluslararası Fotoğraf Festivali. Bu yıl altıncısı düzenlenen Uluslararası Fotoğraf Festivali’ne Urfa’dan bir fotoğraf sanatçısı Murat Ayneli de çağrıldı. Kent Diyalogları adı verilen, dünyadan ve Türkiye’den yüzlerce fotoğraf sanatçısını bir araya getirecek sergide seminerler, sergiler ve fotoğraf yarışmaları olacak.

BU BULUŞMA SADECE FOTOĞRAFÇILAR ARASINDA DEĞİL

Festival, tüm dünyadan konuk ettiği fotoğraf sanatçıları ve Türkiye’den vizyona çıkardığı yeni görsel sanatçılar ile Türkiye ve Dünya fotoğrafını Bursa’da buluşturmayı amaçlıyor. Gelenekselleşme hedefini de taşıyan festival, tüm katılımcıları arasında aktif ve sinerjik bir diyalog ortamını hedeflerken, yeni fotoğrafçıların da kendilerini gösterebilecekleri bir platform olma iddiası taşımaktadır. Bu buluşma sadece fotoğrafçılar arasında değil. BursaFotoFest’in daha önemli misyonu, Bursa halkının yoğun olarak kullandığı mekânları “dönüştürerek” yeni ve yaratıcı sergileme fikirleri ile fotoğrafı gündelik yaşam ile buluşturmaktır. Bu hedeflerin yanı sıra içerdiği yarışmalar, portfolyo değerlendirmeleri ve seminerler birçok amatör fotoğrafçıya yol göstermekte, sosyal sorumluluk projeleri ile de bu fotoğraflar Bursa’da okulların ve kamu kurumlarının duvarlarını renklendirmektedir.

MURAT AYNELİ GÜMRÜKHANI’NI BURSA’YA TAŞIYACAK

Yıllar içinde oluşturduğu kişisel tekniğiyle, belgesel fotoğrafları çekmeye başlayan fotoğraf sanatçısı Murat Ayneli’de BursaFotoFest’e davet edildi. Şanlıurfa’da bulunduğu zamanlarda tarihi Gümrükhanı’nı fotoğraflayan Ayneli, festivalde Gümrükhanı ile ilgili fotoğraflarını sergileyecek. Festivale katılmanın mutluluğunu Gazete İpekyol işle paylaşan Murat Ayneli, “6. Uluslararası Bursa Fotoğraf Festivali'nde 'Gümrük Hanı' isimli sergim hazır. Yarından itibaren 5 gün boyunca fotoğraf severlerle buluşacak. Kentim Şanlıurfa'dan kilometrelerce uzakta oranın kadim bir mekânını tanıtmak, anlatmak muhteşem bir his. Şanlıurfa tarihinde ilk kez Gümrük Hanı bir fotoğraf belgeseli ile sergileniyor. Bunun gururunu yaşamak ayrıca mutluluk verici” dedi.

Ahmet CAN/AJANSURFA

08 Kas 2016 - 10:42 - Kültür & Sanat



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ajans Urfa Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ajans Urfa hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ajans Urfa editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ajans Urfa değil haberi geçen ajanstır.


Şanliurfa Markaları

SİZDE BU ALANA REKLAM VERMEK İSTER MİSİNİZ?

+90 (505) 585 67 77
Reklam bilgi