GAP Bölgesi turizm Odaklı Tanıtım ve Markalaşma programı

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığınca (GAP BKİ) hazırlanan, GAP Bölgesi Turizm Master Planında belirtilen GAP Bölgesi Turizm Odaklı Tanıtım ve Markalaşma Projesi tanıtım toplantısına katıldı.

Şanlıurfa Nevali Otel’de gerçekleştirilen GAP BKİ Başkanı Sadrettin Karahocagil’in ev sahipliği yaptığı toplantıya; Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Halfeti Kaymakamı Şeref Albayrak, Harran Kaymakamı Ömer Faruk Çelik, Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, İl Kültür ve Turizm Müdürü Aydın Aslan, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı M. Emin Özçınar ile turizm işletmecileri katıldı.

Proje tanıtım filminin sunumunun ardından, GAP BKİ Çevre, Kültür ve Turizm Koordinatörü Suphi Özer, proje koordinatörü Jale Velibeyoğlu ve Proje Uzmanı Bilgisayar Mühendisi Ahmet Tabanlıoğlu tarafından katılımcılara proje ayrıntıları hakkında bilgiler verildi.

KARAHOCAGİL: MEZOPOTAMYA MARKASIYLA DÜNYAYA TANITACAĞIZ

Proje ile ilgili bilgiler veren GAP BKİ Başkanı Sadrettin Karahocagil, GAP Bölgesi Turizm Odaklı Tanıtım ve Markalaşma Projesinin, bölgeyi vazgeçilmez bir destinasyon haline getireceğini, Mezopotamya markasıyla dünyaya tanıtacağını söyledi.

GAP İdaresi olarak proje ile ilgili çalışmalarını sürdürürken, projeye sunulacak katkıların önemli olduğuna değinen Karahocagil, “Bölgemizin, Mezopotamya ile 2023 Türkiye’sinin vazgeçilmez turizm markası haline geleceğine inanıyoruz. Sürdürülebilir turizm dediğimizde çevreyi korumayı, maddi ve manevi kültürel mirasımızın korunmasını, yerel topluluklar ile etkileşimi ve saygıyı teşkil eden bir turizm sektöründen söz ediyoruz. Eskiden şehirler, oteller turizmin odağındayken, hızlanan yaşam tarzı destinasyonları, rotaları, tematik turizmi öne çıkarmaktadır. Biz de projemizle bölgeyi baştan başa Mezopotamya markasıyla görünür bir destinasyon haline getirmek istiyoruz” diyerek, proje hakkında bilgiler verdi.

VALİ ERİN: GAP İDARESİNİN BİRİKİMLERİNDEN FAYDALANMALIYIZ

GAP Bölge Kalkınma İdaresinin, bölgesindeki illerin büyük ölçüde istifade edebileceği, geleceğe yön veren projelere katkı sağlayacak sayılı kurumlardan bir tanesi olduğunu ifade eden Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, GAP BKİ’nin uzmanlık birikimi, planlı programlı çalışma anlayışı, bölgedeki sorunlarını tespit ve analiz etme yeteneği ile stratejiler oluşturmada büyük bir birikime sahip olduğunu söyledi.

Mezopotamya markasının iki yıldır üzerinde çalışılan bir proje olduğunu ancak kendisinin Dicle Kalkınma Ajansı Genel Sekreterliği yaptığı 2012 yılı sonlarında gündeme geldiğini ve o tarihten bu yana üzerinde titizlikle çalışılan, bölgede dünya çapında bir marka oluşturma fikrinin ürünü olduğunu dile getiren Vali Erin, “Bugün nihai bir ürün olarak değil, ama şekillenmiş, ana ilkeleri belirlenmiş bir marka ve logo olarak karşımızda duruyor. Öncelikle logoyu çok beğendiğimi ifade ederek, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Hem modern çizgileri hem de bölgenin taşıdığı tarımsal medeniyet birikimini de bir arada ifade edebilen modern kıvrım ve renklere sahip, hemen benimsenebilecek bir logo olduğunu ifade etmek lazım” diye konuştu.

“KALICI BİR YOL HARİTASI OLUŞTURACAĞIZ”

Başta Balıklıgöl-Dergah platosunda ve Şanlıurfa’nın tüm tarihi turistik mekanlarında uluslararası standartlara ve o mekanların tarihi ruhuna uygun düzenlemelerin yapılması için çalışmalarının devam ettiğini kaydeden Vali Erin, “Her sektörde, her alanda biraz sessizce yürüyen çalışmalarımız var. Sloganvari bir şekilde şunu yapıyoruz, bunu yapıyoruz demek kamu idaresine yakışmaz. Ama biz ayrıldığımızda da kalıcı olacak bir yol haritasını, planlı çalışmayı ve netleştirilmiş hedefleri ortaya koyarsak her gelecek idarecinin ve kamu idarecisinin bir yol haritası masasının üzerinde olursa belki bu bölgeye bu memlekete vereceğimiz en büyük fayda olur” dedi.

Şanlıurfa Valisi olarak göreve geldiğinde, sadece devam eden ve takip edilmesi gereken bazı darboğazları olan projelerin takip edilmesinin dışında Şanlıurfa’yı beş sene sonra, on sene sonra nerede görmek istiyorsunuz sorusuna cevap oluşturacak bir kelimenin olmadığını üzülerek gördüğünü kaydeden Vali Erin, “İstiyoruz ki, biz bıraktığımızda herkesin mutabık olduğu ve herkesin varmayı istediği ve özlediği bir hedef ortaya koyalım. Yüzde yüz gerçekleşme şansı olmayabilir. Ama aynı burada olduğu gibi, üç dört sene önce başlayan ve bugün ortaya çıkan bir marka olur. Bu marka tutacak göreceksiniz, bu marka dünyanın dört bir tarafında tutacak. Ama bunun için beynimizi yormamız lazım. Bunun için bazen gece gündüz çalışmamız lazım” diyerek, projenin hazırlanmasında emeği geçenlere ve GAP BKİ Başkanı Sadrettin Karahocagil’e teşekkür etti.

PROJE HAKKINDA

Markalaşma ve tanıtım ile turizm altyapısının iyileştirilmesinden oluşan iki temel faaliyet alanı olan GAP Bölgesi Turizm Odaklı Tanıtım ve Markalaşma Projesi kapsamında, proje kapsamındaki 9 GAP ilinin tek bir isimle markalaştırılarak sürdürülebilir turizm destinasyonu oluşturulması amaçlanıyor. Mezopotamya logosu ile yürütülecek çalışmaların ilk adımları olarak Türkiye’de ilk defa travel uzantılı alan adı www.mezopotamya.travel web sitesi hazırlanarak hizmete sunuldu. Mobil versiyonları da bulunan sitede, turizmle ilgili konaklama, gezi, yeme içme ve navigasyon gibi çok sayıda özellik yer alıyor.

AJANS URFA

06 Ara 2017 - 10:59 - Kültür & Sanat



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ajans Urfa Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ajans Urfa hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ajans Urfa editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ajans Urfa değil haberi geçen ajanstır.


Şanliurfa Markaları

SİZDE BU ALANA REKLAM VERMEK İSTER MİSİNİZ?

+90 (505) 585 67 77
Reklam bilgi