Almanya'dan yola çıktılar! Urfa'ya geliyorlar

Göbeklitepe 2019 teması yapılacak olan Europa-Orient Rallye Oldtimer ve Young timer macera ve dostluk rallisi için araçlar yola çıktı.

Almanya'dan yola çıktılar! Urfa'ya geliyorlar
Almanya'dan yola çıktılar! Urfa'ya geliyorlar
Haber albümü için resme tıklayın

Şanlıurfa Valiliği, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Doğu-Batı Batı Dostluk ve Barış Rallisi Derneği arasında rallisinin Göbeklitepe 2019 teması ile yapılması için bir protokol imzalanmıştı.

Yine protokolle birlikte toplam 120 aracın yer aldığı rallide tüm araçlarda Göbeklitepe logosu kullanılması, 1 aracın ise tamamen Göbeklitepe teması ile giydirilmesi kararlaştırılmıştı.

Farklı ülke ve şehirlerden geçecek araçlar için rota belirlenirken, start ise bugün Almanya'dan verildi. Almanya'dan yola çıkan araçlar sırasıyla Avusturya, İtalya, Slovenya, Slovakya, Çek Cumhuriyeti, Macaristan, Romanya, Hırvatistan, Bosna-Hersek, Kosova, Karadağ, Arnavutluk, Makedonya, Sırbistan, Yunanistan, Bulgaristan, Türkiye, Gürcistan, İran ve KKTC'ye gidecek.

Türkiye'ye Edirne'den giriş yapacak araçlar buradaki rotası ise İstanbul, Çorum, Ankara, Samsun, Erzincan, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Ardahan, Kars, Iğdır, Ağrı, Van, Diyarbakır, Şanlıurfa, Gaziantep, Osmaniye, Adana, Mersin ve Antalya olacak.

Türkiye Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Avrupa Birliği Başkanı Faruk Kaymakçı da sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımla rallinin başladığını duyurdu.

AJANS URFA

17 May 2019 - 17:51 - Kültür & Sanat



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ajans Urfa Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ajans Urfa hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ajans Urfa editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ajans Urfa değil haberi geçen ajanstır.


Şanliurfa Markaları

SİZDE BU ALANA REKLAM VERMEK İSTER MİSİNİZ?

+90 (505) 585 67 77
Reklam bilgi