İlim Yayma Cemiyeti Urfa'da erkek yurdu açtı

İlim Yayma Cemiyeti Şanlıurfa Şubesi Gençlik Komisyonu Başkanı ve Yüksek Öğretim Erkek Öğrenci Konukevi Sorumlusu İsmail Yaşar, “Yurda alınma kriterlerimiz; yurtta kesinlikle sigara içilmeyecek, birinci kriterimiz budur. İkinci yurtta 5 vakit namaz kılınma zorunluluğu var. Her vakit imamla beraber namaz kılınacak. Sadece iki kriterimiz var, onun dışında yurdun genel kuralları var. Her yerde mevcut olan ahlak kurallarından bahsediyorum” dedi.

İlim Yayma Cemiyeti üniversite öğrencileri için yurt açmaya devam ediyor. Cemiyet son olarak Şanlıurfa’nın Haliliye ilçe sınırları içerisinde bulunan İlim Yayma Cemiyeti Yüksek Öğretim Erkek Öğrenci Konukevi’ni açtı. 80 öğrenci kapasiteli olan yurtta kalmak için yönetim tarafından öğrencilere bazı kriterler konuldu.

KIZLAR İÇİN DE AYRI YURT AÇILACAK

80 kişi kapasiteli ve apart şeklinde açılan yurt sadece Harran Üniversitesi’nde okuyan öğrenciler için açıldı. Cemiyet’in ilk açtığı yurt bu değil. Cemiyet Şanlıurfa’da daha önce de öğrenciler için çeşitli yurtlar açmıştı. 80 kişinin kalacağı yurtta aylık öğrencilerin ödeyeceği miktar 300 lira olarak belirlendi. Yurtta sabah kahvaltısı veriliyor, onun dışındaki öğünler öğrenciye bırakılıyor. Yurt müdürlüğü, yurtta kalmak isteyen öğrenciler için bazı kriterler koydu. Yurtta kalacak öğrenci 5 vakit namaz kılmalı ve kesinlikle yurt sınırları içinde sigara içmemeli. Yurt sorumluları bu kurallara uyacak her öğrenciye kapılarının açık olduğunu ifade etti. Yurt müdürlüğü ayrıca maddi imkânlarının el vermesi durumunda kız öğrenciler için ayrı bir yurt yapacaklarını da ifade etti. Yurt yetkilileri, her öğrenciye kapılarının açık olduğunu ifade ederek, öğrencileri Yunus Emre’nin sözüyle davet ediyorlar: “Kapımız açıktır girene, lokmamız helaldir yiyene.”

YAŞAR: YURDUMUZ SADECE ERKEK ÖĞRENCİLER İÇİNDİR

İlim Yayma Cemiyeti Şanlıurfa Gençlik Komisyonu Başkanı ve Yüksek Öğretim Erkek Öğrenci Konukevi Sorumlusu İsmail Yaşar, kapılarının tüm öğrencilere açık olduğunu ifade etti. Yaşar, “Herkesin buraya girebileceğini herkese buradaki yemeğin helal olduğunu Yunus Emre’nin sözüyle belirtmek istedik. Yurdun kapasitesi 80 kişi, yurdumuz 3 katlı bir binadır, her katta 5 daire var. Yurdumuz apart şeklindedir. Toplam 15 dairede 80 kişi kalacak. İlk katını doldurduk, şu an ikinci katı doluyor. Aylık olarak ise 300 lira. Sabah kahvaltısı veriyoruz. Öğle ve akşam yemeklerini de öğrenciler kendileri tedarik ediyor. Yurdun içinde elektrik olsun, tüp olsun kap kacak olsun, hepsi var. Bunlarla ilgili öğrenciler herhangi bir ücret ödemeyecek. Yurdun her katında kat temizlik görevlileri var. Her odaya girip, günde 1-2 kez girip temizliyorlar. Yurda alınma kriterlerimiz; yurtta kesinlikle sigara içilmeyecek, birinci kriterimiz budur. İkinci yurtta 5 vakit namaz kılınma zorunluluğu var. Her vakit imamla beraber namaz kılınacak. Sadece iki kriterimiz var, onun dışında yurdun genel kuralları var. Her yerde mevcut olan ahlak kurallarından bahsediyorum. Yurdumuz sadece erkek öğrenciler içindir. Herhangi bir şubemizde kızlı erkekli yurtlarımız yok. Yalnız sadece erkeklere yalnız sadece kızlara yönelik yurtlarımız var. Eğer ileride imkânlar olursa inşallah sadece kızlara yönelik yurtlarımız da olacak. Bununla ilgili şu an çalışmalar somut olarak yok ama teorik kısımda var. Biz yurtta kapasite dolsa dahi Harran Üniversitesi’ndeki bütün öğrencilerimizin yurda ve yurdun altında bizim konferans salonu ve kitap kafemiz var. Oraya öğrencilerimizi davet etmek istiyoruz. Gelip çayımızı içsinler, orada bizim kitaplarımız var, onları okusunlar. Harran Üniversitesi’ndeki bütün öğrencileri davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

04 Eki 2016 - 13:33 - İnanç



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ajans Urfa Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ajans Urfa hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ajans Urfa editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ajans Urfa değil haberi geçen ajanstır.


Şanliurfa Markaları

SİZDE BU ALANA REKLAM VERMEK İSTER MİSİNİZ?

+90 (505) 585 67 77
Reklam bilgi