Vali Erin: Bu tarih Türk gençliğine armağan

Şanılurfa Valisi Abdullah Erin, 19 Mayıs 1919 tarihinin Türk tarihindeki önemli dönüm noktalarından biri olduğunu belirterek, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutladı.

Vali Erin, yayımladığı mesajında şunları ifade etti:

"100’üncü yılını kutladığımız 19 Mayıs 1919 tarihi, Türk tarihindeki önemli dönüm noktalarından biridir. Yeni Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini atmak üzere Samsun’a ayak basan Gazi Mustafa Kemal’in Anadolu’da başlattığı Kurtuluş Mücadelesi’nin ilk günü, Türk gençliğe armağan edilmiş çok anlamlı bir tarihtir.

Şüphesiz bu cennet vatanımızı bizler için mukaddes yapan, özgürlük ve bağımsızlık ruhuyla canlarını vermekten çekinmeyen ve çoğunluğu gençlerden oluşan kahraman vatan evlatlarının bu toprakları sulayan mübarek kanlarıdır.

19 Mayıs 1919’da Anadolu’da başlatılan kurtuluş mücadelesinin her aşamasında büyük bir cesaretle var olan gençlerimiz, bugün de vatanın muhafazası için gece gündüz dimdik ayaktadır.

Bu önemli gün vesilesiyle, aradan geçen yüz yılda, gerektiği zaman canını feda etmekten çekinmeyen şehit gençlerimiz başta olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, vatan savunmasında gazilik mertebesine erişen kardeşlerime sağlıklı ve uzun ömürler diliyorum."

AJANS URFA

18 May 2019 - 17:37 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ajans Urfa Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ajans Urfa hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ajans Urfa editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ajans Urfa değil haberi geçen ajanstır.


Şanliurfa Markaları

SİZDE BU ALANA REKLAM VERMEK İSTER MİSİNİZ?

+90 (505) 585 67 77
Reklam bilgi