Urfalı eski başkanın 'Suriyeli' önerisine yanıt!

35 yaşın altındaki Suriyeli erkeklerin silah altına alınıp eğitilerek Suriye'ye gönderilmesi gerektiğini söyleyen Şanlıurfalı eski Başkan Melih Gökçek'e TBMM Göç ve Uyum Alt Komisyon Başkanı AK Partili Atay Uslu, cevap verdi. Uslu, "Suriyelilerin orada kendileri için savaşmaması söz konusu değil" dedi.

Urfalı eski başkanın 'Suriyeli' önerisine yanıt!
Haber albümü için resme tıklayın

TBMM Göç ve Uyum Alt Komisyon Başkanı AK Partili Atay Uslu, Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in "35 yaşın altında, eli silah tutan ne kadar Suriyeli varsa cepheye gönderilmeli" önerisine yanıt verdi. Uslu, Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) mücadelesine değinerek "Suriyelilerin orada kendileri için savaşmaması söz konusu değil" ifadelerini kullandı.

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesinde oluşturulan Göç ve Uyum Alt Komisyonu Başkanı AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, Melih Gökçek'in önerisine yanıt verdi.

ÖSO'NUN MÜCADELESİNİ HATIRLATTI

Sputnik'in haberine göre Uslu, şunları söyledi:

"Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) şu anda o bölgede kendisiyle ilgili, kendi bağımsızlığı ve özgürlüğüyle ilgili çalışma yapıyor. 2004 yılından itibaren bugüne kadar yaklaşık 80 bir ÖSO mensubu şehit oldu, 250 bir ÖSO mensubunun gazi oldu, engelli hale geldi. Yani Suriyelilerin orada kendileri için savaşmaması söz konusu değil. ÖSO oradaki terör unsurlarıyla da farklı unsurlarla da savaşı devam ettiriyor. Onun dışındaki soruları bu kişilerin kendilerine sorabilirsiniz."

Melih Gökçek Ne Demişti?

Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, kişisel Twitter hesabında Suriyelilerle ilgili şu ifadeleri kullanmıştı:

"Yeni bir politika şart. Türkiye'de yaşayan 35 yaşın altında eli silah tutan ne kadar Suriyeli varsa Türkiye'de kurulacak kamplarda askeri eğitime alınmalı ve Suriye cephesine gönderilmeli." (Sputnik)

30 Tem 2019 - 16:56 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ajans Urfa Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ajans Urfa hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ajans Urfa editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ajans Urfa değil haberi geçen ajanstır.

01

Urfalı - Halka rağmen siyaset niye? Entegre etmeyin geri gönderin urfada sokakta rahat yürüyemez olduk,idlip’e gitsek orda daha az suriyeli vardır.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 30 Temmuz 16:56

Şanliurfa Markaları

SİZDE BU ALANA REKLAM VERMEK İSTER MİSİNİZ?

+90 (505) 585 67 77
Reklam bilgi