Urfalı Büyükelçiden açıklama: Şiddetle kınıyoruz

Pekin Büyükelçisi Abdulkadir Emin Önen, 15 Temmuz darbe girişiminin 3. yılı nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Türkiye’nin Çin Halk Cumhuriyeti PekinBüyükelçisi Abdulkadir Emin Önen, 15 Temmuz darbe girişiminin 3. yılı nedeniyle yayımladığı mesajında, milletin iradesine yapılan saldırıları her zaman şiddetle kınadıklarını söyledi.

Urfalı Büyükelçi Önen açıklamasında şunları söyledi:

“15 Temmuz gecesi sokakları, meydanları doldurarak, inançları, vatanları, bayrakları, özgürlükleri, gelecekleri için darbecilere meydan okuyan vatandaşlarımızın her birine ne kadar teşekkür etsek azdır. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın deyimiyle, bu millet, o gece darbecilere meydanları dar etti. Kahramanlıkları ve ortaya koydukları mücadeleleriyle bir kere daha tarih yazan şehitlerimizi rahmetle yâd ediyoruz. Vatanımızın bekası ve milletimizin bağımsızlığı uğruna o gece darbecilere meydan okuyan gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Darbecilerin, sokağa çıkmayacağını, silah görünce sineceğini, pusacağını, hatta çil yavrusu gibi dağılacağını varsaydığı bu millet, o gece genci-yaşlısı, kadını-erkeğiyle ülke çapında büyük bir direnişe imza attı.

Bir musibet bin nasihatten evladır. 15 Temmuz, sonuçları itibarı ile ülkemiz, milletimiz ve geleceğimiz için hayırlara vesile oldu. Darbecilerin, milletin direnişi karşısında ilk defa bozguna uğradığı bu zafer, ülkemizde yeni bir dönemin kapılarını araladı. Milli iradeyi rehin almayı hedefleyen o meşum girişim, Türk demokrasisinin önünün açılmasına, daha da güçlenmesine vesile oldu. 29 gün süren demokrasi nöbetleriyle ülke sathında tarih yazdık. Rabbimize şükürler olsun ki, 2 yıldan beri dünyanın öbür ucundaki Çin’de de andığımız 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün 3. sene-i devriyesinde, o gece dünyaya yiğitlik ve kahramanlık dersi veren, aralarında Şanlıurfalı hemşehrilerimizin de bulunduğu şehitlerimizi rahmetle yâd ediyor, gazilerimize hayırlı, uzun ömürler diliyoruz.”

AJANS URFA

15 Tem 2019 - 15:15 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ajans Urfa Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ajans Urfa hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ajans Urfa editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ajans Urfa değil haberi geçen ajanstır.


Şanliurfa Markaları

SİZDE BU ALANA REKLAM VERMEK İSTER MİSİNİZ?

+90 (505) 585 67 77
Reklam bilgi