Urfa'dan 'kadın cinayetleri'ne ortak tepki!

Son günlerde artan kadın cinayetlerine Şanlıurfa İl Kadın Platformu, son yıllarda artan kadın cinayetlerine tepki gösterdi. Kadına şiddete yönelik mücadelelerini sürdüreceklerini kaydeden Eğitimsen Urfa Şubesi Eşbaşkanı Leyla Mumin, mücadelelerinin süreceğini kaydetti.

Şanlıurfa İl Kadın Platformu, 'kadın cinayetleri'ne tepki gösterdi.

Kırıkkale’de eski eşi Fedai Baran tarafından 10 yaşındaki kızı önünde defalarca bıçaklanarak katledilen Emine Bulut’un ölümüne Urfalı kadınlardan da tepki geldi. Konuya ilişkin basın toplantısı düzenleyen Urfa İl Kadın Platformu, son dönemde kadına karşı artan erkek şiddetini lanetledi.

Eğitim-Sen Şube Binası'nda bir araya gelen CHP, HDP, KESK, Kadın Yaşam Evi, Ekoloji Derneği, İHD, Urfa Barosu ve TMMOB Üyeler,, "Kadına şiddete dur!" dedi.

‘HİÇBİR KADIN ÖLMEK İSTEMİYOR!'

Her hafta kadın cinayetlerinin işlendiğini söyleyen Eğitimsen Şubesi Eşbaşkanı Leyla Mumin, “Hiçbir kadın ölmek, şiddete, tacize, tecavüze, maruz bırakılmak isteniyor. İşte tam da bu yüzden erkek şiddetini önleyen yasalara, 6284 sayılı kanuna, İstanbul sözleşmesine, kadınları koruyan mekanizmalara ihtiyaç var. Her gün hayatlarımızı dar eden bu şiddete rağmen bir haklarımız elimizden alınmak isteniyor. Kadınlar boşanamasın diye zorunlu arabuluculuk uygulaması getiriliyor. ‘İstanbul sözleşmesi feshedilsin’ sözleri yükseliyor. Bu sözler erkeği koruyan, cesaretlendirilen, cezasız bırakan yargı sistemi de bu suçun en önemli ortağıdır. Böylesi vahşetin yaşandığı bugün ve her gün biz kadınlar olarak, her türlü şiddete karşı şiddetsiz bir dünyayı örmek ve Eminelerin hesabını sormak için mücadelemize devam edeceğiz. Kadınların siyasette söz söyleme ve kadın kurumsallaşmasını engelleyen kayyım politikaları da reddediyoruz" ifadelerini kullandı.

BİHA

24 Ağu 2019 - 16:47 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ajans Urfa Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ajans Urfa hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ajans Urfa editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ajans Urfa değil haberi geçen ajanstır.


Şanliurfa Markaları

SİZDE BU ALANA REKLAM VERMEK İSTER MİSİNİZ?

+90 (505) 585 67 77
Reklam bilgi