Ünlü tiyatro sanatçısından acı haber

Tiyatro sanatçısı Gönül Ülkü Özcan, 85 yaşında hayatını kaybetti

Ünlü tiyatro sanatçısından acı haber
banner38

Ünlü tiyatro sanatçısı Gönül Ülkü Özcan, akşam saatlerinde hayata veda etti. Ünlü tiyatro sanatçısı Gönül Ülkü Özcan'ın torunu Tarık Ündüz acı haberi duyurdu.

Ünlü tiyatro sanatçısı Gönül Ülkü Özcan'ın torunu Tarık Ündüz, Özcan'ın Silivri'deki evinde vefat ettiğini söyledi. Tarık Ündüz, "Bugün ne yazık ki akşam saatlerinde vefat haberini almış bulunuyoruz. Çok acı tabii. Dedemi daha önce kaybetmiştik. Orada buluştular herhalde. Nurlar içinde uyusun. Tabii çok üzüntülüyüz." ifadelerini kullandı.

 

CENAZESİ SİLİVRİ DEVLET HASTANESİ MORGUNA KALDIRILDI

Tiyatro sanatçısı Gönül Ülkü Özcan, Silivri Parkköy’de yaşadığı evde hayatını kaybetti. Edinilen bilgilere göre, akşam saatlerinde yatağında hareketsiz bir şekilde yattığını gören Özcan’ın bakıcısı durumu 112 sağlık görevlilerine bildirdi. Olay yerine gelen sağlık görevlilerinin yaptığı kontrolde ünlü sanatçının hayatını kaybettiğini tespit etti. Durumun emniyet güçlerine bildirilmesi üzerine Silivri Emniyet müdürlüğü ekipleri nöbetçi savcının talimatıyla evde olay yeri incelemesi yaptı. Yapılan incelemelerin ardından ünlü sanatçının cenazesi cenaze aracıyla Silivri Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

 

Emine Gönül Ülkü Özcan Kimdir?

Emine Gönül Ülkü Özcan (d. 28 Şubat 1931, Kadıköy, İstanbul) Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu.

Gönül Ülkü, küçük yaşta, ailesinin desteğiyle 1947 yılında İstanbul Şehir Tiyatroları Çocuk Bölümü'ne girdi. 1962'de Gazanfer Özcan'la evlenene kadar Şehir Tiyatrolarında çalışan sanatçı, daha sonra eşiyle birlikte Gönül Ülkü - Gazanfer Özcan Tiyatrosu'nu kurdu. 2002 yılındaki rahatsızlığına kadar kendi tiyatrolarında çalıştı. 2003 yılında yeniden sahnelere dönen sanatçı, az sayıda sinema filminde de rol aldı. Kuruntu Ailesi adlı bir diziyi eşi ve kadrosuyla birlikte 16 yıl oynadılar.

 

Filmografisi

2015 Yaz'ın Öyküsü (Parla Rolüyle)
2012-2014 Yalan Dünya (Afife rolünde)
2009 Avrupa yakası
1992 Burnumu Keser misiniz?
1986 Kuruntu Ailesi
1970 Vur Patlasın Çal Oynasın
1954 Hürriyet Uğruna Mukaddes Yalan
1954 Satılmış Hayatlar
1952 Sabahsız Geceler

Güncelleme Tarihi: 03 Kasım 2016, 06:33
SIRADAKİ HABER

banner14

banner15