Selahattin Demirtaş'tan yeni bir mesaj

Tutuklanan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın cezaevinden avukatları ararcılığıyla yolladığı mesajı partisinin grup toplantısında okundu.

HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile milletvekillerinin tutuklanmasının ardından ilk grup toplantısı gerçekleştiriliyor. Grup toplantısında Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın mesajları okundu.

HDP'ye yönelik 4 Kasım günü gerçekleştirilen operasyonla eş genel başkanlar Selahattin Demirtaşve Figen Yüksekdağ ile Grup Başkanvekili İdris Baluken, milletvekilleri Nursel Aydoğan, Leyla Birlik, Gülser Yıldırım, Selma Irmak, Ferhat Encü ve Abdullah Zeydan tutuklanmış, İmam Taşçıer, Ziya Pir, Sırrı Süreyya Önder adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Tutuklamaların ardından HDP, TBMM'deki yasama çalışmalarını durdurduğunu açıklamıştı.

Tutuklamalar ve alınan kararın ardından HDP Grubu bugün ilk kez toplandı. Dış misyon temsilcileri ile çok sayıda siyasinin katıldığı toplantının başında, "Bizler tutuklamalara karşı direneceğiz. Kararlı ve ilkesel duruşumuzu sürdüreceğiz. Siyasi çalışmalarımız engelleniyor. Ama biz bu baskılara asla teslim olmadık, olmayacağız ve mutlaka kazanacağız" açıklaması yapıldı.

Açıklamanın ardından eş genel başkanların tutuklu bulundukları cezaevinden gönderdikleri mesajlar okundu.

FİGEN YÜKSEKDAĞ: DİRENCİMİZİ KIRAMAZLAR

Kandıra Cezaevi'nde tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ gönderdiği mesajda, "Her şeye rağmen umudumuzu tüketemez, direncimizi kıramazlar. İçeride ya da dışarıda HDP ve bizler yine Türkiye için demokrasi demeliyiz" ifadelerine yer verip, "Kimse moralini bozmasın, direnişi düşürmesin. Mutlaka sevgi ve cesaret kazanacaktır" dedi.

DEMİRTAŞ: TEK ÇIKIŞ YOLU ORTAK MÜCADELE

Yüksekdağ'ın ardından Eş Genel Başkan Selahattin Demirtaş'ın Edirne'deki cezaevinden avukatları aracılığıyla gönderdiği mesajı okundu. Sivil bir darbe sonucu rehin alındıklarını söyleyen Demirtaş, tutuklamaların tek adam yönetimi uğruna atılmış bir adım olduğunu söyledi. "Ülkemizde kardeşçe, barış içinde yaşamı savunan bizlere yönelik bu saldırının ortak bir saldırı olduğu unutulmamalıdır. Bu tür rejimlere karşı ortak mücadeleyi büyütmek tek çıkış yolumuzdur" diyen Demirtaş, Avrupa'ya da "bu baskılar karşısında çok daha etkili bir tutum sergilenmeli" mesajı gönderdi.

Demirtaş şunları kaydetti:

Bu korku imparatorluğu en kısa zamanda dağılacaktır. Bizler, demokratik siyasete olan inancımızı kaybetmeden bulunduğumuz her koşulda mücadeleye devam edeceğiz. Dört duvar arasında da olsak, aynı göğün altında olduğumuzu unutmadan dışarıdaki mücadelenin bir parçası olmaya, süregelen özgürlük halayının neşesinden yararlanmaya devam edeceğiz. Dışarıda çalışma yürüten bütün yoldaşlarıma, gençlere, kadın arkadaşlara özel selam ve sevgilerimi iletiyorum.

GÖZALTINA ALINMA GÖRÜNTÜLERİ BARKOVİZYONDAN İZLETİLDİ

Demirtaş'ın mesajının yayımlanmasının ardından HDP'li milletvekillerinin gözaltına alınma görüntüleri barkovizyonda gösterildi.

Son yasama faaliyeti

HDP yönetimi, tutuklamaların ardından TBMM'deki yasama faaliyetlerine son verme kararı almıştı. Bugünkü grup toplantısı HDP'nin aksi yönde bir karar alınıncaya kadar son yasama faaliyeti oldu. (mynet.com)

08 Kas 2016 - 11:31 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ajans Urfa Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ajans Urfa hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ajans Urfa editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ajans Urfa değil haberi geçen ajanstır.


Şanliurfa Markaları

SİZDE BU ALANA REKLAM VERMEK İSTER MİSİNİZ?

+90 (505) 585 67 77
Reklam bilgi