Seçim sonuçları ne zaman açıklanacak?

24 Haziran seçim sonuçlarının açıklanmasına saatler kala Türkiye seçime kilitlenmiş durumda.. Saat 21'de kalkacak olan yayın yasağının ardından oy oranları ekranlara gelecek, ülke iyiden iyiye seçim atmosferine girecek.

Türkiye bugün düzenlenen seçime kilitlendi. Sandık görevlileri sabah saatlerinde yerlerini alırken, seçmen sabat 8'den itibaren oy kullanmaya başladı. Oy verme işlemi saat 17:00'da tamamlanıyor.

YSK tarafından yapılan açıklamaya göre seçim sonuçlarına ilişkin yayın yasağı saat 21:00'da kalkacak. Ancak YSK'nın insiyatif alması durumunda yayın yasağı daha erken saatlerde kalkabilir.

Sandıkların kapanmasının ardından direk oy sayımına geçilecek. Saat 17'den 21'e kadar olan süre içerisinde seçim sonuçlarının yayınlanması kanunen yasak.

Sandıkların kapanmasından itibaren ilk olarak Cumhurbaşkanlığı seçimi oy pusulaları sayılacak. Bu nedenle ekranlarda ilk olarak Cumhurbaşkanlığı oylarını göreceğiz.

Yüksek Seçim Kurulunun yayın yasağının kalkmasına ilişkin bir karar alması halinde seçim sonuçlarının açıklanması erkene alınacak. Böyle bir olasılığın yüksek olduğu konuşuluyor.

Anadolu Ajansı, İhlas Haber Ajansı, Demirören Haber Ajansı ve son olarak seçime özel kurulan Millet Ajansı tarafından televizyon, haber siteleri ve sosyal medyaya aktarılacak veriler, seçim sonuçlarının anlık olarak takip edilebilmesini sağlayacak. (Milli Gazete)

24 Haz 2018 - 13:55 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ajans Urfa Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ajans Urfa hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ajans Urfa editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ajans Urfa değil haberi geçen ajanstır.


Şanliurfa Markaları

SİZDE BU ALANA REKLAM VERMEK İSTER MİSİNİZ?

+90 (505) 585 67 77
Reklam bilgi