Resmi Gazete'de yayımlandı! Eyyüpnebi Turizm Merkezi'yle ilgili flaş karar

Resmi Gazete'de yer alan karar ile bazı turizm merkezlerinin sınırları yeniden belirlendi. O yerler arasında Eyyüpnebi Turizm Merkezi de bulunuyor.

Resmi Gazete'de yayımlandı! Eyyüpnebi Turizm Merkezi'yle ilgili flaş karar
Resmi Gazete'de yayımlandı! Eyyüpnebi Turizm Merkezi'yle ilgili flaş karar
Haber albümü için resme tıklayın

Bazı alanlarda ilan edilen turizm merkezleri ile kültür ve turizm koruma ve gelişim bölgelerinin iptali, sınırlarının yeniden belirlenmesi, isim ve statülerinin değiştirilmesine ilişkin Cumhurbaşkanı kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan karara göre aralarında Şanlıurfa Viranşehir Eyyüpnebi Turizm Merkezi'nin de bulunduğu 28 turizm merkezinin sınırları yeniden belirlendi.

İşte Eyyüpnebi Turizm Merkezinin krokide yeniden belirlenen sınırları:

EYYÜPNEBİ VE TURİZM MERKEZİNDEKİ PROJE HAKKINDA

Şanlıurfa merkezine 85 kilometre uzaklıkta bulunan, Viranşehir ilçesine bağlı Eyyüp Nebi mahallesinde yer alan, içerisinde Hz. Eyyüp ile eşi Rahime hatun ile Elyasa Peygamberin mezarlarının da yer aldığı ziyaretgâha Eyyüp Nebi Camii ve Külliyesi yapılmasını içeren işbirliği protokolü 2018 yılında Şanlıurfa Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve Viranşehir Belediyesi arasında imzalandı.

Türbe restorasyonları ile çevre düzenlemesi geçmiş yıllarda yapılan ve yaklaşık 400 dönümlük alanı kapsayan Viranşehir Eyyüp Nebi Projesi’nin bir bölümü olan Eyyüp Nebi Camii ve Külliyesi inşaatı tamamlandıktan sonra, ziyaretgâh içerisinde caminin yanı sıra ticari alanlar, şifalı su işletmesi gibi kısımlar da yer alacak.

Projenin uygulanacağı Eyyüp Nebi Ziyaretgâhının çevresinde yer alan evler daha önce boşaltılmış, burada yaşayan vatandaşlar için Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından, Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi kapsamında 86 adet konut ve 1 adet camiden oluşan proje hayata geçirilmişti.

AJANS URFA

13 Eyl 2019 - 15:33 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ajans Urfa Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ajans Urfa hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ajans Urfa editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ajans Urfa değil haberi geçen ajanstır.


Şanliurfa Markaları

SİZDE BU ALANA REKLAM VERMEK İSTER MİSİNİZ?

+90 (505) 585 67 77
Reklam bilgi