Önen’den ‘bayram’ mesajı var!

Pekin Büyükelçisi Abdulkadir Emin Önen, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Türkiye’nin Çin Halk Cumhuriyeti Pekin Büyükelçisi, Şanlıurfalı Abdulkadir Emin Önen 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlayan yazılı bir açıklama yaptı.

Önen açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“19 Mayıs; 1981 yılından başlayarak ‘Atatürk'ü Anma Günü’ olarak da kutlanmaya başlanmıştır. Tarihimizin dönüm noktalarından biri olan 19 Mayıs 1919'un 100. yıldönümüne ulaşmanın mutluluğu, coşkusu ve heyecanı içerisindeyiz. Bilindiği gibi; 19 Mayıs, milletimizin kendisine vurulmak istenen esaret zincirlerini parçalayıp atma kararlılığının ilk kıvılcımıdır. 19 Mayıs, aynı zamanda millete olan inancın adıdır. 19 Mayıs çarenin ancak millette bulunduğunu anlamanın göstergesidir. 19 Mayıs 1919 Ulusal Kurtuluş Savaşımızın başladığı gündür. İstiklalimiz ve istikbalimiz için verdiğimiz son büyük mücadele olan Kurtuluş Savaşıyla aziz milletimiz, vatan ve bayrak sevgisini, özgür yaşama kararlılığını tüm dünyaya ilan etmiş; Cumhuriyetimizin kuruluşuna uzanan süreç, başka milletlerin bağımsızlık mücadelesine de örnek olmuştur. İstiklal Savaşımızı zafere taşıyan, ecdadımızdan tevarüs ettiğimiz birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu, bugün tüm kazanımlara sahip çıkmamızı, ülkemizi daha müreffeh kılmak için azimle çalışmamızı, geleceğe umutla bakmamızı sağlamaktadır. 19 Mayıs 1919’da tutuşturulan meşale, milletimizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma mücadelemizde yolumuzu aydınlatmaya devam etmektedir. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da hatırlattığı gibi; 19 Mayıs, 100 yıl önce Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak milli mücadelemizi fiili olarak başlattığı gündür. 19 Mayıs, işgal kuvvetlerini topraklarımızdan söküp atmak için milli iradenin, birlik ve beraberlik ruhunun, güçlü bir inancın uyanış günüdür. 19 Mayıs, bu milletin yeniden dirilişidir. 19 Mayıs, özgürlüğe ve bağımsızlığa doğru atılan ilk adımdır. 100 Yıl önce olduğu gibi; heyecan, kararlılık ve inançla. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun.”

AJANS URFA

19 May 2019 - 10:49 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ajans Urfa Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ajans Urfa hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ajans Urfa editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ajans Urfa değil haberi geçen ajanstır.


Şanliurfa Markaları

SİZDE BU ALANA REKLAM VERMEK İSTER MİSİNİZ?

+90 (505) 585 67 77
Reklam bilgi