Menderes Atilla'dan çok konuşulacak iddia !

Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla, A Haber'de Toplumsal Hafıza programına katılarak Türkiye'nin Cerablus Harekatı ve Terörle Mücadele konuları üzerine değerlendirmelerde bulundu. Cerablus harekatının sınır güvenliği ve terör unsurlarının kontrol altında tutulabilmesi açısından önemli bir operasyon olduğunu belirten Atilla, bölgedeki okullarda PKK'lı yetiştirildiğini iddia etti.

Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla katıldığı bir televizyon programından gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Atilla, Cerablus harekatından bölgedeki çatışmalara, sınır ötesinden darbe girişimine kadar Türkiye gündemine dair çok konuşulacak açıklamalarda bulundu. Atilla'nın en dikkat çeken iddiası ise Milli Eğitim'e yönelik oldu. Atilla, "Bir taraftan terörist öldürüyoruz bir yandan da terörist yetiştiriliyor. Mesela Doğu ve Güneydoğu'daki Milli Eğitim camiası" dedi.

"Türkiye ismi konulmamış bir savaşın içerisinde" diyen Atilla, 15 Temmuz darbe girişiminin küresel güçlerin tezgahı olduğunu belirtti.

Atilla, Fırat Kalkanı Harekatı'nın geç kalınmış bir harekat olduğunu söyleyerek "Eğer Türkiye bugün bu harekatı yapmamış olsaydı ben inanıyorum ki yakın bir tarihte Cerablus'ta bir mermi bile sıkılmadan PYD'ye teslim edilecekti. Böylece Akdeniz'e kadar bir koridor açılmış olacaktı. Hükümetimizin yaptığı bu harekatın doğru ve hatta geç kalınmış bir harekat olduğunu düşünüyorum. Türkiye'de rahat edebilmemiz için PYD'nin elindeki koridorun ve diğer bölgelerde DAEŞ'in temizlenmesi gerekiyor. Sınırdan her türlü mühimmatı soktular. Ceylanpınar Belediye başkanı olarak diyorum ki, bu teröristleri beklemeyelim, sınırlarımızın dışında bu teröristleri kontrol etmemiz gerekiyor. Bu şekilde yapmazsa teröristlere karşı başarılı olamayız" dedi.

ÖNCELİĞİMİZ FIRAT'IN BATISI

Türkiye için birinci önceliğin Fırat'ın batısı olduğuna vurgu yapan Atilla, " Önceliğimiz Fırat'ın batısıdır. Fırat'ın batısına geçmeleri halinde Amerikan projesi gerçekleşmiş ve Suriye'nin toprak bütünlüğü parçalanmış olacak. Fırat'ın batısı bizim için olmazsa olmazımızdır. Bundan dolayıdır ki Türkiye'nin Cerablus harekatı çok önemlidir. PYD bir terör örgütüdür ve PKK'nın ikiz kardeşidir. Düne kadar Amerika bölgede PYD'yi kendine müttefik olarak gördü. Türkiye'nin 15 Temmuz darbe girişiminden güçlü bir şekilde çıkması neticesinde Amerika bir endişeye kapıldı. Türkiye'de darbe gerçekleşseydi Suriye'nin kuzeyinde bir Kürt devleti kurmuş olacaklardır. Türkiye olarak ülkemizin Cerablus harekatını desteklemesi gerekiyor" dedi.

AMERİKA FETÖ LİDERİNİ TESLİM ETMEZ

Darbe girişimine de değinen Atilla, ABD'nin FETÖ'yü kolay kolay teslim etmeyeceğini açıkladı. Atilla, " Amerika kanaatime göre FETÖ liderini kolay kolay teslim etmez. Çünkü FETÖ'nün son kullanma tarihi daha geçmedi. Güleni kullanabildikleri kadar kullanacaklar. Ben Biden'in açıklamalarından FETÖ'yü kesinlikle teslim etmeyeceklerini anlıyorum. 15 Temmuz darbe girişiminde Amerika'nın parmağının olduğunu herkes biliyor" dedi.

KANDİL RUHU AŞILANIYOR

Bölgedeki operasyonlara değinen ve FETÖ soruşturması kapsamında yapılan operasyonlara değinen Atilla, bölgedeki okullarda PKK'lı yetiştirildiğini iddia etti. Atilla, " Şöyle bir durum var. Bir taraftan terörist öldürüyoruz bir yandan da terörist yetiştiriliyor. Mesela Doğu ve Güneydoğu'daki Milli Eğitim camiası. Doğu ve Güneydoğu'da görev yapan öğretmen ve müdürlerin bir kısmı PKK sempatizanlarıdır. Bunun altını çizerek söylüyorum. Ana okulundan liseye kadar Atatürk anlatılması gerekirken Abdullah Öcalan anlatılıyor, Çanakkale ruhu aşılanması gerekirken Kandil ruhu aşılanıyor. Eğer biz şehirde bu bataklığı kurutmazsak kırsalda ne kadar PKK'lı öldürürsek öldürelim PKK terörünün sonu gelmeyecektir. Bu terör örgütleriyle komplike bir mücadele yapılmalıdır" dedi.

Atilla sözlerine şöyle devam etti: "Birilerinin kral çıplak demesi lazım. Bugün Doğu ve Güneydoğu'da özellikle yerli öğretmenlerin ciddi bir kısmı PKK'ya hizmet ediyorlar. Doğrudur 15 Temmuz darbe girişiminden sonra gerçekleri daha fazla görmüş olduk. Ama bundan sonra hükümetin şunu yapması lazım, Doğu ve Güneydoğu'da iyi bir araştırma yapıldığı zaman. Bizim devlet hastanelerimizin içinde PKK'lı doktorlar, PKK'lı hemşireler, PKK'lı anestezi uzmanları ve kamunun her alanında PKK'lı çalışanlar mevcut. Terör örgütlerine karşı etkin bir mücadele yapmazsak PKK ile mücadelemiz bir yerde kalır. Terör örgütleriyle siyasi olarak da mücadele edilmesi lazım. Bugün Doğu ve Güneydoğu'da maalesef çukur siyasetine destek veren belediyeler var. FETÖ'ye yapıldığı gibi PKK terör örgütüne de operasyonlar yapılmalıdır. Bu durum Doğu ve Güneydoğu'nun kanayan bir yarası. Bugüne kadar belki yüksek sesle dillendirilmedi ama bu bir gerçek. Devletin ilgili kurumları gerekli araştırmaları yaparsa bu söylediklerimin ne kadar doğru olduğu açıkça ortaya çıkacaktır"

25 Ağu 2016 - 09:44 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ajans Urfa Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ajans Urfa hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ajans Urfa editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ajans Urfa değil haberi geçen ajanstır.


Şanliurfa Markaları

SİZDE BU ALANA REKLAM VERMEK İSTER MİSİNİZ?

+90 (505) 585 67 77
Reklam bilgi