İşten çıkarıldıklarını iddia eden Urfalı işçiler için karar!

Şanlıurfa'da sendika üyesi oldukları gerekçesiyle işten çıkarıldıkları iddia edilen Tüvtürk işçileri için flaş karar verildi. Nakliyat-İş Sendikası Genel Merkezinden yapılan açıklamaya göre mahkeme, işten çıkarmaların haksız olduğuna ve işçilerin işe iadelerine karar verdi.

Şanlıurfa Tüvtürk Polçak Taşıt Muayene İstasyonları İşletim A.Ş.’de çalışan ve DİSK’e bağlı Nakliyat-İş Sendikasına üye oldukları için işten atıldığı iddia edilen işçiler için mahkemeden karar çıktı.

Nakliyat-İş Sendikası Genel Merkezi, ortak bir basın açıklaması ile kararı duyurdu.

İşte, o açıklama:

"Şanlıurfa’da 3 Üyemiz, Kütahya’da 1 Üyemiz Sendikamıza üye oldukları için 4857 Sayılı Yasanın 25/2 maddesine göre tazminatsız işten çıkarıldı. Tüvtürk Taşıt Muayene İstasyonları işverenlerinde şu ana kadar sendikaya üye olduğu için işten çıkarılan işçi sayısı 74’e ulaşmıştır.

Muğla’da 19, Şanlıurfa’da 30, Eskişehir’de 24, Kütahya’da 1 işçi olmak üzere toplam 74 sendika üyesi işten çıkarılmıştır. Muğla’da 411, Şanlıurfa’da 313 Eskişehir’de 311günden beri, Kütahya’da ise bugünden itibaren sendikamız üyeleri işyerleri önünde işe geri dönmek, örgütlenme ve sendika hakkına sahip çıkmak için direnişlerine devam etmektedir. Kütahya’da bir komployla işten çıkarılan üyemiz savcılığa suç duyurusunda bulunduktan sonra işyeri önünde direnişe başlamıştır.

Muğla, Şanlıurfa Polçak, Reysaş Eskişehir, Zonguldak, Karabük, Bartın, Kastamonu ve Han Kütahya- şak Taşıt Muayene İstasyonlarında sendikamız çoğunluğu sağlamış, bakanlık tarafından çoğunluk tespitleri sendikamıza bildirilmiştir.

Muğla, Eskişehir ve Şanlıurfa’da işten çıkarılan üyelerimizin büyük çoğunluğunun işe iade davaları sonuçlanmış ve mahkemeler işten çıkarmaların haksız olduğuna ve sendika tazminata hükmederek işe iade karalarını vermiştir."

AJANS URFA

28 Eyl 2019 - 16:37 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ajans Urfa Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ajans Urfa hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ajans Urfa editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ajans Urfa değil haberi geçen ajanstır.


Şanliurfa Markaları

SİZDE BU ALANA REKLAM VERMEK İSTER MİSİNİZ?

+90 (505) 585 67 77
Reklam bilgi