Irak yönetimi bu kez daha da ileri gitti! "Öcalan'ı bırakın..."

Haftalardır Musul yakınlarındaki Başika askeri kampı nedeniyle Türkiye ile gerilim yaşayan Bağdat yönetimi, bir adım daha ileri gidip İmralı'da tutulan terör örgütü liderinin serbest bırakılmasını istedi!

Irak Cumhurbaşkanlığı, Türkiye ile gerilimi tırmandırıyor. HDP'lilerin tutuklanması üzerine açıklama yapan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Abdullatif Cemal Reşid, Türkiye'yi hedef alan açıklamalar yaptı.

Irak Kürt yönetimi lideri Mesut Barzani'nin yayın kuruluşu Rudaw tarafından yer verilen açıklamada, şu ifadeler var:

"Türkiye yönetiminin, Kürt partilerinin bazı parlamenter ve yöneticilerine yönelik baskıcı tutumunu en sert şekilde kınıyoruz. Bu antidemokratik tutumlar, mücadele yürüten Kürtlere karşı yeni bir şey değil.

Bu baskıcı tutumu kınıyor, terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan ile HDP Eş Başkanları Selahattin Demirtaş ile Figen Yüksekdağ ve diğer parlamenterlerin tutukluluk hallerinin son bulmasını istiyoruz.

Ayrıca Türkiye’den, Irak topraklarındaki güçlerini çekmesini, Irak’ın içişlerine karışmaya son vermesini istiyoruz."

Büyük Musul operasyonunun başladığı 17 Ekim tarihinden önce Ankara ve Bağdat arasında soğuk rüzgarlar esmeye başlamıştı. Türkiye'yi Birleşmiş Milletler'e (BM) şikayet eden Bağdat yönetimi, birçok defa topraklarındaki Türk askerlerinin çekilmesini istedi.

Türkiye ise başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere en yetkili ağızlardan Irak'a yanıt verdi ve askerlerin çekilmeyeceğini ilan etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak Cumhurbaşkanı Haydar İbadi'den 'haddini bilmesini' istedi.

08 Kas 2016 - 11:06 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ajans Urfa Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ajans Urfa hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ajans Urfa editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ajans Urfa değil haberi geçen ajanstır.


Şanliurfa Markaları

SİZDE BU ALANA REKLAM VERMEK İSTER MİSİNİZ?

+90 (505) 585 67 77
Reklam bilgi