Engelli vatandaşların sorunları görüşüldü! Kaldırımlar ve otobüsler...

Şanlıurfa'da yaşayan engelli vatandaşların sorunlarının görüşüldüğü Güneydoğu Anadolu Bölgesi Engelli Sivil Toplum Ağı Programında, kaldırımlar ve otobüsler ön plana çıktı.

Engelli vatandaşların sorunları görüşüldü! Kaldırımlar ve otobüsler...
Engelli vatandaşların sorunları görüşüldü! Kaldırımlar ve otobüsler...
Haber albümü için resme tıklayın

Şanlıurfa'da yaşayan engelli vatandaşların sorunlarının görüşüldü Güneydoğu Anadolu Bölgesi Engelli Sivil Toplum Ağı Programı, bugün gerçekleşti.

Bir otelde düzenlenen programda bir araya gelen Bölge Temsilcileri, engelli vatandaşlar ile istişarelerde bulunarak günlük yaşamda yaşanan sorunları aktardı. Kentte engellilere yönelik birçok soruna değinen temsilciler, özellikle kaldırım ve otobüs sorununu gündeme getirdi.

Bazı otobüs şoförlerinin engelli vatandaşlarını almadığını iddia eden engelli vatandaşlar, cezai işlem uygulanması istedi.

POLAT: ÇOK BÜYÜK SIKINTILAR VAR

Program sonunda sorunları raporlandıracaklarını kaydeden Omurilik Felçlileri Dernek Başkanı Habip Polat, "Doğu ve Güneydoğu'daki engelli STK'ları bir araya getirip, engelli haklarıyla ilgili eğitim veriyoruz. Engellilerin hayatında hep olan çok büyük sıkıntılar var. Şehirdeki yollar, kaldırımlar, eğitimle ilgili, parklar, kamu kurumlarında engel var. Bu sadece bedensel veya tekerlekli sandalye kullananlar için değil, görme, zihinsel engelliler için de çok büyük sıkıntılar var. Biz bir an önce bu sıkıntıların yetkililere raporlandırıp, çözüme kavuşmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

AKBULUT: YEREL YÖNETİMLERE SUNACAĞIZ

Engelli bireylerin sorunlarını raporlaştıracaklarını aktaran Toplumsal Haklar ve Araştırmalar Derneğinden Süleyman Akbulut, "Şanlıurfa'ya engelli bireylerin sorunlarını raporlaştırmak için geldik. bu raporları yerel yönetimlere sunacağız. 15 STK bu programa dahil oldu. Engelli haklarına yönelik eğitimler vereceğiz. Tüm örgütler, bulundukları illerdeki sorunları analiz edecekler ve bu sorunlara çözüm talep edeceğiz" diyerek sözlerine son verdi.

Özlem DİKMEN-BİHA

17 Eyl 2019 - 14:02 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ajans Urfa Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ajans Urfa hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ajans Urfa editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ajans Urfa değil haberi geçen ajanstır.


Şanliurfa Markaları

SİZDE BU ALANA REKLAM VERMEK İSTER MİSİNİZ?

+90 (505) 585 67 77
Reklam bilgi