Büşra İnan anısına değiştirildi! Hem sevindirdi hem de duygulandırdı

Şanlıurfalı Şair ve Yazar Mehmet Akif İnan'ın torunu Büşra İnan'ın anısına görev yaptığı okulun adı değiştirildi.

Memur-Sen'in kurucusu Mehmet Akif İnan'ın torunu Büşra İnan, geçirdiği trafik kazası sonucunda yaşamını yitirmişti.

9 Ağustos'ta Ankara'da otomobiliyle takla atan Büşra İnan, GATA'da yoğun bakıma alınmıştı. O tarihten bu yana yaşama tutunmaya çalışan Büşra İnan, 15 Ağustos günü verdiği mücadeleyi kaybetmişti.

ANISINAOKULUN ADI DEĞİŞTİ

Vefatı hem vatandaşlar tarafından hem de öğrenciler tarafından büyük bir üzüntü ile karşılanan İnan'ın anısına bir okula adı verildi. İnan'ın görev yaptığı Ankara İmam Hatip Ortaokulu'nun adı, Öğretmen Büşra İnan İmam Hatip Ortaokulu olarak değiştirildi. Bu değişiklik öğrenciler tarafından büyük bir sevinçle karşılanırken, duygu dolu anlar da yaşandı.

'SİZLERİ EVLADI SAYDI'

Öğrencilere müjdeyi veren Okul Müdürü ise, "Gencecik yaşta aramızdan ayrılan Büşra Hocamız, çoluk-çocuk sahibi olmadı ama 7 yıllık öğretmenlik hayatı boyunca sizler gibi çok güzel öğrencileri evladı saydı. O gerçekten ana yürekli bir öğretmendi. Rabbim, tüm sevdikleri ile cennette buluştursun" ifadelerine yer verdi.

HAYATINI ANLATTILAR

Daha sonra öğrencilerin katılımı ile Konferans Salonu'nda İnan anısına program düzenlendi. Program, İnan'ın hayatını anlatan slayt gösterisinin ardından, Mehmet Akif İnan'ın şiiri ile devam etti. Öğrencilerin İnan için dua etmesi ile program sona erdi.

BİHA

01 Eki 2019 - 17:10 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ajans Urfa Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ajans Urfa hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ajans Urfa editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ajans Urfa değil haberi geçen ajanstır.


Şanliurfa Markaları

SİZDE BU ALANA REKLAM VERMEK İSTER MİSİNİZ?

+90 (505) 585 67 77
Reklam bilgi