Biz yeşil göremedik, ya siz?

Ağustos ayında başlayan ve 180 gün içerisinde bitirileceği açıklanan Rabia Meydanındaki çalışmalar sürüyor. Beton serme işlemi yapılan meydanda çalışmaların belirtilen süre içerisinde bitip bitmeyeceği ve alanda olacağı söz edilen 'daha çok yeşil'in nasıl konumlandırılacağı ise merak konusu.

Biz yeşil göremedik, ya siz?
Biz yeşil göremedik, ya siz?
Haber albümü için resme tıklayın

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından Ağustos ayında başlanan Rabia Meydanındaki düzenleme çalışmaları sürüyor. Alt katındaki otopark bölümüne su sızdırdığı ve bu nedenden dolayı tehlike oluşturduğu belirtilen Rabia Meydanında, ilk olarak mermerler sökülmüş, daha sonra da beton katmanında çalışmalar yapılmıştı. Söküm çalışmalarının ardından uzun bir süre herhangi bir çalışmanın yapılmadığı alanda şu anda ise beton serme işlemi yapılıyor.

180 gün içerisinde bitirileceği ifade edilen 17 bin metrekare genişliğindeki meydanla ilgili olarak konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, yeni proje sayesinde meydanın yalıtımının yapılarak yeşil alana ağırlık verileceğini, projenin bilime ve fen işlerine uygun yapıldığını belirtmişti. Ancak aradan geçen zaman içerisinde meydanda sadece beton serme işlemi yapılırken, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'nin söz ettiği 'yeşil alanların' meydanda nasıl konumlandırılacağı ve artacak dediği yeşil alanların, beton örtü üzerinde nasıl yer alacağı ise merak edilen sorular arasında.

Başkan Çiftçi çalışmaları başladığı zaman, "Geleceğe sorun bırakmamak adına ve bin 100 kapasiteli otoparkın faaliyete girebilmesi için bu projeyi başlattık. Zeminde söküme başladık. Sökümde itinalı bir şekilde malzemelerin tamamını tekrardan değerlendireceğiz. Bilime ve Fen işlerine uygun bir şekilde 17 bin metrekarelik alanın Rabia Meydanının yalıtımını yapacak ve daha yeşil olarak Şanlıurfalı hemşerilerimin hizmetine sunacağız. Teknik ekip hassasiyetle bu işin üzerinde. 180 gün içerisinde bu projeyi tamamlayacağız. Bir projeyi yapmaktansa o projeyi geleceğe taşımak daha önemlidir. Tüm bunlar Şanlıurfa'nın milli servetidir. Dolayısıyla korumak, kollamak ve çürümesini engellemek en önemli görevlerden birisidir" ifadelerini kullanmıştı.

Mustafa PAYIK/AJANS URFA

28 Kas 2017 - 09:18 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ajans Urfa Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ajans Urfa hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ajans Urfa editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ajans Urfa değil haberi geçen ajanstır.


Şanliurfa Markaları

SİZDE BU ALANA REKLAM VERMEK İSTER MİSİNİZ?

+90 (505) 585 67 77
Reklam bilgi