Beyazgül, ATV ekranlarında! Tek tek anlattı

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, ATV ekranlarında Şanlıurfa'ya özgü tatları anlattı.

Beyazgül, ATV ekranlarında! Tek tek anlattı
Haber albümü için resme tıklayın

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, bugün ATV Haftasonu Haberleri'nin canlı yayın konuğu oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2019 yılını 'Göbeklitepe Yılı' ilan etmesi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül'ün turizmdeki projeleriyle Ocak - Haziran döneminde 550 bin geceleme turist rakamını yakalayan Şanlıurfa, bu kez ATV Hafta Sonu Haber Programında tanıtıldı.

Büyükşehir Belediyesi'nin Halfeti'de yer alan İncisu Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilen canlı yayında Beyazgül, Şanlıurfa'nın tarihi güzelliklerinin yanı sıra gastronomi kültürünü anlattı.

Program ilk olarak Şanlıurfa'ya özgü kahvaltı kültürünün sunulması ile başladı. Şehrin kendine özgü bir kahvaltı kültürü olduğunu canlı yayında anlatan Beyazgül, ciğer kebabı başta olmak üzere; patlıcan ve biber közlemesi, isot reçeli, kaynamış nohut, Urfa peyniri ve Urfa kaymağının kahvaltıların olmazsa olmazı olduğunu aktardı. Ardından Şanlıurfa'nın gastronomi turizminde de önemli yere sahip olduğunu belirten Beyazgül, "Şanlıurfa mutfağı gerek doğal ürünleri gerekse çeşitliliği ile dünya mutfağında önemli bir yere sahip. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak evlerimizde yapılan yemek çeşitlerimizin restoran ve lokantalara da aktarılmasına önem veriyoruz. Gastronomideki bu zenginliğimizi şehrimize gelen tüm konuklarımıza sunmanın gayreti içerisindeyiz" dedi.

"ŞANLIURFA HER YÖNÜYLE KADİM BİR ŞEHİR"

Programın ilerleyen bölümlerinde Şanlıurfa'nın tarihi güzelliklerine de değinen Beyazgül, "Şanlıurfa 12 bin yıllık kadim bir şehir. Şehrimiz, tüm doğallığıyla bir tarih yolculuğu yaşatıyor. İl merkezi ve tüm ilçelerine yayılmış olan bu tarihi özelliği, şehrimizi ziyaret edenlerde hayranlık uyandırıyor. 12 Bin yıllık Göbeklitepe'si, Balkılıgöl'ü, Bilim merkezi Harran'ı, Hz. Eyüp Makamı, Şuayp Şehri ve sayarak bitiremeyeceğimiz nice değerler bu topraklarda. O yüzden tüm bu güzellikleri görebilmeleri için izleyenlerimizi Şanlıurfa'ya davet ediyoruz" diye konuştu.

"HALFETİ, BİZİM GÖZBEBEĞİMİZ"

Büyükşehir Belediyesi olarak Halfeti turizminin daha da gelişmesi için çalışmalarını sürdürdüklerini de sözlerine ekleyen Beyazgül, "Turizm anlamında biz, Halfeti'ye çok ayrı bir önem veriyoruz. Halfeti'mize turizm anlamında bir çok proje kazandırmamızın yanı sıra buradaki değerlerin tanıtımına da bir o kadar önem veriyoruz. Onun için meyve festivalleri düzenleyerek, ilçemize bir sosyal tesis kazandırdık. Yine Halfeti turizminde Karagül çok ayrı bir yer tutuyor. Sadece bu ilçemizde yetişen Karagül de turizmde yerini alıyor" şeklinde konuştu.

BEYAZGÜL'DEN İSOT FESTİVALİ'NE DAVET

Beyazgül, değerlendirmesinde önümüzdeki aylarda yapılacak İsot Festivali ile Gastronomi Festivalinin de birleştirildiğini belirtti. Festivalde Şanlıurfa İsotu ile yemek çeşitlerinin tanıtılacağını ekleyen Beyazgül, tüm izleyenleri Şanlıurfa'ya davet etti.

AJANS URFA

28 Tem 2019 - 10:22 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ajans Urfa Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ajans Urfa hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ajans Urfa editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ajans Urfa değil haberi geçen ajanstır.

06

butul - Hangi gerçeği bahsede diyor çok merak etim işsiz insanlardan mi yoksa yoksa açıklık sinirimi yoksa evde oturmuş insalarimi çalışmayan iş beklemekten pikilokikjik bozulunan insanlari mi anlatımı ki güzel şeyler olacak diyor

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 28 Temmuz 10:22
05

Urfalı - Hem kaçak hem düşuk tuketım abonesız bunlarıda kaçak ekibine biz bildirıyoruz yol yemek parası kestiniz biz ayda bir ayakkabı eskitiyoruz sayın büyükşehiır başkanı zeynel başkan niye ihale çikıyor endeks okuma işi firmaya vrecegin para beltura gitsin firma ayda 120 milyar kazanıyor

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 28 Temmuz 10:22
04

butul can - Kendini övgüyle anlatması boş insanların taktiri önemli önce halk isyanda artık açıklık çok oldu dışarıda çalışmak için çocuklarini alıp giden zavallılar perişan oluyor dışarda iş yok diye yazık bunca insanların çektiği eziyet bıktık bunların kendilerini hep önde giden lafları önce kendi halkına iş imkani verirsin sonra güzellikten bahsetsin zeynel efendi almış gidiyor maalesef boş şeyler yahu size diyoruz iş olsun millet rezil olmuş anlatamadık derdimizi bunlara galiba

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 28 Temmuz 10:22
03

Aziz - Şuskide endeks okuyucuların yol yemek parasını niye kestın zeynel başkan

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 28 Temmuz 10:22
02

Urfalı - Sayın büyük şehir başkanımız biz 5 yıldır endeks okuyucuyu olarak çalişıyoruz biz yanlız endeks okuma değil hem kaçak su sayaç kontrol ayda 6000 abone okuyoruz 2 beledıye başkanı geldi maaşımıza dokunmadı maalesef siz maaşiımızı düşuyoruyorsunus lütfen düşürneyın bankaya borçluyuz ev kredisı ödüyoruz size her şeyi yanliş anlatıyorlar biraz kimseyı dinlemeyın bizzat siz duyun selamlsr saygılar siz bizim başkanımızsınız

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 28 Temmuz 10:22
01

Mehmet emin Deveci - Sayın zeynel baskan işsizliğe çözüm bulun suriyeliler yarın kendi başkanında seçerlerse şaşma yin sahipsiz memleketin ele yaradi urfanın halkı terk ediyor memleketi bigün gelir diyecek siniz Şunlar urfali memlekete yabancı olduk

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 28 Temmuz 10:22

Şanliurfa Markaları

SİZDE BU ALANA REKLAM VERMEK İSTER MİSİNİZ?

+90 (505) 585 67 77
Reklam bilgi