Antepli ustadan flaş Urfa itirafı: Pardon!

Şanlıurfa ile komşu kent Gaziantep arasında sık sık "Bu kimin?" tartışması yaşanırken, Antepli bir ustadan 'sade yağ' itirafı geldi. Yaptığı su böreğinin malzemelerini sayan Antepli usta, sade yağın Urfa'ya ait olduğunu kaydetti.

Antepli ustadan flaş Urfa itirafı: Pardon!
Antepli ustadan flaş Urfa itirafı: Pardon!
Haber albümü için resme tıklayın

Türkiye'nin en önemli gastronomi kentlerinden Şanlıurfa'da bir mutfak lezzeti tescile layık görüldü.

Hem Şanlıurfa hem de komşu kent Gaziantep lezzetleriyle sık sık gündem olurken, iki kent arasında çekişmeler de yaşandı. Gerek çiğköfte, gerek fıstık, gerekse de diğer lezzetler ile gündeme gelen iki kent, "Bu hangi şehrin?" tartışmalarını da her defasında yaşadı.

'SADE YAĞ URFA'NIN'

Son olarak tartışmanın konusu 'sade yağ' oldu. Şanlıurfa'dan Gaziantep'e giden Ramazan Bingöl, Antepli ustaya su böreğinin malzemelerini sordu.

Antepli usta, malzemeleri sıralarken sade yağın Urfa'ya ait olduğunu belirtti. İşte o ustanın itirafı:

"Bu Antep peynirli, Antep sade yağ... Pardon, Urfa sade yağlı."

SADE YAĞ, TESCİLLENMİŞTİ

Öte yandan, geçtiğimiz yıllarda Şanlıurfa Ticaret Borsası saf koyun sütünden elde edilen sade yağ için Türk Patent Enstitüsü'ne tescil için başvuruda bulunmuştu. Özellikle tatlı yapımında kullanılan ve Urfa adıyla ünlenen yağın "Şanlıurfa Sade yağı" olarak tescillenmesi için ise Patent Enstitüsü Kasım 2018'de onayı vermişti.

Özlem DİKMEN-BİHA

14 Eyl 2019 - 12:00 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ajans Urfa Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ajans Urfa hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ajans Urfa editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ajans Urfa değil haberi geçen ajanstır.


Şanliurfa Markaları

SİZDE BU ALANA REKLAM VERMEK İSTER MİSİNİZ?

+90 (505) 585 67 77
Reklam bilgi