VE Hotels, Urfa’da kapılarını açıyor

Şanlıurfa Valiliği tarafından restorasyonu yapılan tarihi evler otele dönüşüyor. 11 Nisan 2020’de açılışı yapılacak olan VE Hotels Şanlıurfa’da, Urfa’nın kendine has tarih ve kültürel zenginliği yaşatılacak. Bütün restorasyonu Valilik tarafından yapılan ilgili alan daha sonra Türkiye’de zinciri bulunan Vilayetler Hizmet Birliği’ne masrafları karşılamak şartıyla devredilecek.

Şanlıurfa’nın tarihi ve kültürel zenginliklerini görmek isteyenler için VE Hotels Şanlıurfa kapılarını hizmete açıyor. 2019’un Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ‘Göbeklitepe Yılı’ olarak ilan edilmesinin ardından turizmde önemli bir ivme yakalayan Şanlıurfa’da zaman zaman konaklama yetersizliği gündeme geliyordu. Bunun önüne geçmek isteyen Şanlıurfa Valiliği, 58 Meydanı’nda bulunan 11 tarihi evi restore ederek Türkiye’de zinciri bulunan Vilayetler Hizmet Birliği’ne otel olarak devredecek. Valilik bu devir karşılığında yapmış olduğu bütün masrafları geri alacak.

AÇILIŞ TARİHİ 11 NİSAN 2020

İnsanlığın ortak mirası Göbeklitepe’si tarihi ve kültürel zenginlikleriyle adeta bir açık hava müzesi olan Şanlıurfa turizmdeki potansiyelini her geçen gün biraz daha ortaya çıkarmaya çalışıyor. Ortalama günlük konaklama oranlarını eskiye nazaran arttıran Şanlıurfa zaman zaman hotel ve konaklama yetersizlikleriyle gündeme geliyordu. Gerek Şanlıurfa Valiliği gerekse de diğer ilgili kurum ve kuruluşlar girişimcilere bu konuda çağrıda bulunuyordu. İşte bu ihtiyacı karşılamak isteyen Şanlıurfa Valiliği, Şanlıurfa İli Kültür Eğitim Sanat ve Araştırma Vakfı (ŞURKAV), Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) işbirliğiyle önemli bir adım attı. 58 Meydanı’nda bulunan ve Şanlıurfa’nın eski evleri denilen 11 evi önce kamulaştırdı sonra da restorasyon çalışmalarını başlattı. Burası dahil olmak üzere diğer birkaç alanın restorasyonu, kamulaştırılması ve benzeri çalışmalar için YİKOB’dan yaklaşık 25 milyon TL aktarıldı. Şanlıurfa Valiliği’nin bu müjdesini sosyal medya hesabından veren Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, “3.230 m² alan üzerine kurulu muhteşem mimarisiyle, 11 Konak, 20 Eyvan, 75 Oda, 9 Zerzembe, 2 Restoran ile 1 Eğitim Salonu‘ndan oluşan “VE Hotels Şanlıurfa”, Vilayetler Birliği’nin destekleriyle Şanlıurfa’mızın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıl dönümünde hizmete girecek” diyerek duyurdu.

VALİ ERİN DAHA ÖNCE BİLGİSİNİ VERMİŞTİ

VE Hotels’le ilgili bilgiyi yaklaşık bir hafta önce Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin ŞURKAV Yönetim Kurulu Toplantısında dile getirmişti. ŞURKAV’ın dönem faaliyetlerinin değerlendirildiği toplantıda, şehrin tarihi ve kültürel alanlarında yapılması gereken çalışmalar da masaya yatırıldı. Toplantı sonunda bir değerlendirme yapan Şanlıurfa Valisi ve aynı zamanda ŞURKAV Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Erin, Gümrük Hanı, Kuşçu Pazarı ve tarihi çarşıların bulunduğu alanın tarihi kimliğine yakışır şekilde düzenlenmesi gerektiğini belirterek, bu yöndeki çalışmaların peyderpey hayata geçirileceğini söyledi.

Şanlıurfa’nın tarihi alanlarının ortaya çıkarılması, dönüştürülmesi amacıyla Valilik olarak her türlü desteği verdiklerini, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ve ilçe belediyelerinin de bu yöndeki çalışmalara önem verdiklerini ifade eden Vali Erin, restorasyon, kamulaştırma ve benzeri çalışmalar için YİKOB’dan 24-25 milyon TL’nin aktarıldığını hatırlattı.

VİLAYETLER BİRLİĞİNE DEVREDİLECEK

Urfa’nın önümüzdeki yıllarda kurtuluşunun bu tarihi alanların korunması ve yaşatılmasından geçtiğini dile getiren Vali Erin, “Eğer biz tarihi, kültürel zenginliklerimizi ve varlıklarımızı önümüzdeki kuşaklara aktaracak ve bütün dünyaya sergileyebilecek bir çerçeveye dönüştürebilirsek kalıcı olur. Bu anlamda kültür adası 2011’de istimlak işlemlerini başlattığımız 11 evden oluşuyordu. 2017’de restorasyonu hızlandırdık ve tamamladık. Şu anda 200 yatak kapasitesi ile bölgenin en tarihi alanlarında yer alan bir otel olmaya aday hale geldi. 58 Meydanı önümüzdeki dönemde bu bölgenin en çok ziyaret edilen yerlerinin başında gelecek. Burayı, İçişleri Bakanımız ve Müsteşarımızın desteğiyle Vilayetler Hizmet Birliği kanalıyla bir kamu kurumuna devredebileceğimizi düşündük. İzmir, İstanbul ve Erzurum’da da otel ve restoranları olan bu sistem zincirinin bir halkası da Şanlıurfa’da olur. Şu anda tefrişat projeleri hazırlanıyor. Kısa sürede buranın hizmete açılması planlanıyor. Otellerin yüksek standart ve kalitede, iç mimarisinden düzenine kadar her şeyi çalışıldı. Burayı, Vilayetler Hizmet Birliği’ne devredeceğiz. Buna karşılık geçmişten bugüne kadar yaptığımız masrafların tümünü alacağız” ifadelerini kullanmıştı.

Hüseyin ÖZKAN-ÖZEL HABER/AJANS URFA

13 Kas 2019 - 13:12 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ajans Urfa Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ajans Urfa hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ajans Urfa editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ajans Urfa değil haberi geçen ajanstır.

02

Ali - Modern bir ŞANLIURFA istiyoruz METRO OLMASI GEREKENLER arasında

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 13 Kasım 13:12
01

Ahmet - ŞANLIURFA modern olmalı ve heryana metro ile gidilmeli

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 13 Kasım 13:12

Şanliurfa Markaları

SİZDE BU ALANA REKLAM VERMEK İSTER MİSİNİZ?

+90 (505) 585 67 77
Reklam bilgi