Urfa'daki sera yerle bir oldu!

Şanlıurfa'da önceki akşam etkili olan yağmur ve fırtına, Eyyübiye İlçesindeki serayı da vurdu. Sebze yetiştirilen seranın sahibi Şükrü Gündoğmuş, zararının 400 bin lirayı bulduğunu söyledi.

Urfa'daki sera yerle bir oldu!
Haber albümü için resme tıklayın

Urfa'daki sera yerle bir oldu!

Türkiye'nin en sıcak illerinin başında gelen Şanlıurfa'da önceki akşam yağmur ve fırtına etkili oldu.

Akşam saatlerinde bastıran yağmurla birlikte çıkan fırtına kent merkezinde ve ilçelerde birçok noktaya zarar verirken, Eyyübiye İlçesi Yukarı Çaykuyu Mahallesi Haraptar Mezrasındaki sera da yıkıldı.

Şükrü Gündoğmuş'a ait ve sebze yetiştirilen sera, çıkan fırtına sonrasında tamamen kullanılamaz hale gelirken, seraya elektrik ulaştıran direkler de yıkıldı.

400 BİN LİRA ZARAR VAR

Zararının yaklaşık 400 bin lira olduğunu belirten sera sahibi Şükrü Gündoğmuş, yetkililerden destek beklediğini dile getirdi.

Ziraat Bankasından kredi çektiğini ve büyük zorluklarla serayı kurduğunu aktaran Gündoğmuş, bankanın sigorta yapmadığını iddia ederek bunun da kendisini olumsuz etkilediğini kaydetti.

Yardım beklediğini ve kalan ürünlerini kurtarmaya çalıştığını bildiren Gündoğmuş, şu sözlerle sitem etti:

"Biz hem Urfa’ya üretim yapıyorduk, hem kendimize yapıyorduk. Bütün varlığımızı yatırdık, Ziraat Bankasından kredi çektik. Normalde kredi çekerken, tüm bankalar sigorta yapıyor. 180 bin lira çektiğimiz halde sigortası yapılmamış. Talebimiz Ziraat Odasından, Tarım İl Müdürlüğünden, Tarım Bakanlığındandır. Yayınladık sağda solda ama bize dönen olmadı. Şu anda patlıcanlar dışarıda, daha ölmedi. 2-3 gün içinde yetişirse kurtarabilirim. Toplamda 70 ton patlıcan. Kendi imkanımla elektriği de yapmaya çalışıyorum. Demir direklerde düşmüştü, onları da kendi imkanlarımla yapıyorum."

BİHA

11 Haz 2019 - 10:40 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ajans Urfa Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ajans Urfa hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ajans Urfa editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ajans Urfa değil haberi geçen ajanstır.


Şanliurfa Markaları

SİZDE BU ALANA REKLAM VERMEK İSTER MİSİNİZ?

+90 (505) 585 67 77
Reklam bilgi