Pazarda meyve ve sebzenin hası nasıl seçilir?

Pazara veya markete gittiğinizde alışveriş yaparken sıra meyve ve sebze almaya gelince birçok insan aynı sorunla karşı karşıya kalıyor. İşte sizleri hangi sebze daha iyi,  ya da en iyi sebzeyi nasıl seçerim gibi düşünceler den kurtaracak püf noktalar.

İyi kavun nasıl seçilir?

Olgunlaşmış bir kavuna vurduğunuzda tok bir ses çıkması gerekir. Bununla birlikte kavunun kabuğu pürüzlü ve kaba olması gerekir.

İyi kayısı nasıl seçilir?

Kayısı seçerken lekesiz, eziksiz ve tek renkte olmasına dikkat edin. Bunların dışında kayısının yüzeyi tamamen kuru ve bastırdığınızda şeklinin bozulmamış olmasına dikkat edin.

İyi limon nasıl seçilir?

Limonları seçerken tek renk ve parlak olmasına dikkat edin. Ayrıca her zaman ağır olanları seçin. Daha sulu olacaklardır.

İyi salatalık nasıl seçilir?

Salatalık hafif mat ince ve yeşil olmalıdır. Salatalığın tazeliğini gösteren en önemli etken sap kısımlarının henüz kopmamış olması ve sarı olmasıdır.

İyi patlıcan nasıl seçilir?

Patlıcanın kabuğu sert olanların yerine hafif elastik olanları seçmeye özen gösterin. Üzerinde hafif çatlaklar ve beyaz lekeler olan patlıcanları seçmekten kaçınmanız gerekir. Ayrıca patlıcanın sapı kahverengi değil muhakkak yeşil olmalıdır.

İyi Bal kabağı nasıl seçilir?

Küçük veya orta boy kabakları seçin. Sapının kuru olması gerekir. Hafif mavimsi kabuğu olan balkabakları en tatlı olanlarıdır.

İyi erik nasıl seçilir?

Eriği seçerken üzerinde buğular olanları tercih edin. Bu durum ağaçtan yeni koparıldığını gösterir.

(KAYNAK: AKŞAM GAZETESİ)

06 May 2017 - 08:15 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ajans Urfa Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ajans Urfa hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ajans Urfa editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ajans Urfa değil haberi geçen ajanstır.


Şanliurfa Markaları

SİZDE BU ALANA REKLAM VERMEK İSTER MİSİNİZ?

+90 (505) 585 67 77
Reklam bilgi