Muayene ücreti kalkıyor mu?

Hükümet muayene ücretleri konusunda çalışmalara başladı. Çalışanların ve emeklilerin ödediği `muayeneye katılım ücretinin` kaldırılması gündemde.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önceki gün kanser ilaçları dahil hiçbir ilaçtan ücret alınmaması konusunda Başbakan'a ve Sağlık Bakanı'na talimat verdiğini söylemişti.

Hükümet bu konudaki çalışmalara başladı. Çalışanların ve emeklilerin ödediği 'muayeneye katılım ücretinin' de kaldırılması gündemde. Halen katılım ücreti olarak devlet hastanelerinde 5 lira, özel hastanelerde 12 lira alınıyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

“Geçen Başbakanımız ve Sağlık Bakanımızla konuştuk. Dedim ki, ‘kesinlikle kanser dahil ilaçları nereden gelirse gelsin bunlardan ücret almamamız gerekiyor’. Nereden gelirse gelsin, biz kalkıp denizi aşacağız, gelip derede boğulacağız. İnsan hayatı bizim için bu kadar önemli. Hassas olalım buralarda suistimale fırsat vermeyelim, bütün mesele bu. Bu hizmetleri özel bir kurumdan almak istedikleri zamanda yine batı ülkelerinin çok daha altında bir maliyetle gerçekleştirebilecek noktaya geliyoruz. Dünyanın dört bir köşesinden sağlık yetkilileri geliyor, Türk sağlık sistemini inceliyor, bu başarının yöntemlerini öğrenmeye çalışıyor, ‘Siz bu işi nasıl başardınız’ diye bize soruyorlar”

İLAÇ İÇİN ECZANEYE NE ÖDÜYORUZ?

REÇETE ÜCRETİ

Hasta ister sigortalı çalışan/yakını ister sigortadan emekli/yakını olsun her reçete başına 3 kutuya kadar 3 TL, 3 kutu sonrası için ise her kutu ilaç için 1 TL ücret alınır. Eğer acil çıkışlı bir reçeteyse bu ücret alınmaz.

MUAYENE ÜCRETİ

Devlet hastaneleri, Eğitim Araştırma Hastaneleri, Üniversite Hastaneleri, Özel dal Hastaneleri'nde muayene olduğunuzda, randevu aldığınızda, tahlil yaptırdığınız, röntgen çektirdiğinizde vs. hastaneye herhangi bir ücret ödemezsiniz. Kimlik numaranıza bunlar borç olarak kaydedilir. İlaçlarınızı almak için eczaneye gittiğinizde sizden tahsil edilir. Emeklilik varsa bu borç maaştan kesilir, sigortalı çalışanlarda elden tahsil edilir.

YÜZDE 20 KATILIM PAYI

Kurumun karşıladığı bütün ilaçlar için emekli olmayan kişi ve bakmakla yükümlü olduklarından alınan ücret. Kurum ilaç fiyatının %80'ini öder, kalan %20 hastaya aittir ve elden ödenir.

YÜZDE 10 KATILIM PAYI

Kurumun karşıladığı bütün ilaçlar için emekli ve yakınlarından alınan ücret. Kurum ilaç fiyatının %90'ını öder, kalan %10 hastaya aittir ve maaşından kesilir. (Kaynak: Milliyet)

08 Kas 2016 - 11:59 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ajans Urfa Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ajans Urfa hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ajans Urfa editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ajans Urfa değil haberi geçen ajanstır.


Şanliurfa Markaları

SİZDE BU ALANA REKLAM VERMEK İSTER MİSİNİZ?

+90 (505) 585 67 77
Reklam bilgi