Memurların yurtdışı keyfine tasarruf geldi

Bakanlık valiliklere tasarruf genelgesi gönderdi.

İçişleri Bakanlığı'nca 81 il valiliğine gönderilen genelge ile kamuda tasaruf yapılması için birim amirleri ve valilerce zorunluluk olmadıkça yurt dışı geçici görevlendirme teklif ve onayları hazırlanmaması, onay teklifleri içeriğinde ve hazırlanacak bilgi notlarında geçici görevi zorunlu kılan konuların açıklanması istendi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu imzası ile 81 il valiliğine, oradan kaymakamlık ve resmi kurumlara gönderilen genelgede, kamu kurum ve kuruluşlarının yaptığı harcamada tasarruf sağlanması amacıyla Başbakanlık tarafından, 18 Ocak 2007 tarihli Resmi Gazete'de 'Tasarruf Tedbirleri Genelgesi' yayımlandığı hatırlatıldı.

Genelgede, şöyle denildi:

"Genelge doğrultusunda, Bakanlığıma bağlı birimlerin yaptığı harcamalarda tasarruf tedbirlerine azami derecede riayet edilmesi büyük önem taşımaktadır. Söz konusu Genelgenin Yurtdışı Geçici Görevlendirmeler başlıklı bölümde, görevlendirilmelerin zorunlu hallerde yapılması, görevin süresi ve görevli sayısının en az seviyede tutulması hüküm altına alınmıştır."

Bakanlık genelgesinde, bununla birlikte bazı birimlerce onaya sunulan yurt dışı görevlendirme tekliflerinde yukarıda ifade edilen ilkelere gerektiği şekilde dikkat edilmediğinin görüldüğü ifade edilerek, bundan sonra, yurtdışı görev onayları için yapılması gerekenler şöyle sıralandı:

"* Birim amirleri ve valilerce zorunluluk olmadıkça yurtdışı geçici görevlendirme teklif ve onayları hazırlanmayacaktır. Onay teklifleri içeriğinde ve hazırlanacak bilgi notlarında geçici görevi zorunlu kılan hususlar açıklanacaktır.

* Görevlendirme onaylarında personel sayısı asgari düzeyde tutulacaktır. Hangi personel tarafından ne tür görevlerin ifa edileceği net bir biçimde belirtilecektir.

*Yurtdışında geçilecek gün sayısı görevin ifası için gereken süreden daha uzun tutulmayacaktır.

* Onay işlemlerinin zaman alabileceği göz önünde bulundurularak, görevlendirme teklifleri en az bir hafta önceden makama imzaya sunulacaktır.

* Yukarıda iade edilen hususlarda birim amirleri ve valilerce gerek dikkat gösterilerek, kamu kaynaklarının israfına sebebiyet veren uygulamalardan kaçınılacaktır."

08 Kas 2016 - 09:16 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ajans Urfa Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ajans Urfa hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ajans Urfa editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ajans Urfa değil haberi geçen ajanstır.


Şanliurfa Markaları

SİZDE BU ALANA REKLAM VERMEK İSTER MİSİNİZ?

+90 (505) 585 67 77
Reklam bilgi