Memura zam müjdesi! Meclise sunulacak

Başta öğretmen, polis, hemşire ve din görevlileri olmak üzere kamu çalışanlarının beklediği ek gösterge düzenlemesi ile ilgili çalışmalar olumlu. Ek gösterge için teklif önümüzdeki günlerde Meclis'e sunulacak.

Memurların maaş hesabında kullanılan ölçütlerden birisi olan ek göstergedeki artış, yüz binlerce memur ile memur emeklilerinin yakından takip ettiği konu olarak dikkat çekiyor. 3600 ek gösterge yasalaşırsa, mevcut maaşları artırmakla birlikte emeklilik ikramiyesi ve emekli maaşına da artış yansıyacak. Peki, 3600 ek göstergede son durum ne?

ÇALIŞMADA SONA GELİNDİ

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, geçtiğimiz günlerde bu konuya değinerek, “3600 ek göstergeyle ilgili çalışmalarımız, Devlet Personel Başkanlığı ve ilgili bakanlıklarımızla birlikte devam ediyor. Cumhurbaşkanımızın burada verdiği bir söz var, inşallah buradaki çalışmalar tamamlandıkça biz de kamuoyuyla paylaşmaya devam edeceğiz” demişti.

DÖRT MESLEK İÇİN TEK PAKET

Alınan bilgiye göre; 1.6 milyon memuru ilgilendiren 3600 ek göstergede 4 meslek (öğretmen, polis, hemşire, din görevlileri) için tek paket hazırlanıyor. Paket kapsamında yaklaşık 280 bin polis, 1 milyon 100 bin öğretmen, 110 bin hemşire, 120 bin din görevlisi yararlanacak. Yeni düzenlemeyle beraber hem emekli maaşları hem de memur maaşları ve emekli ikramiyelerinde artışlar olacak. Emekli ikramiyeleri en az 20-25 bin lira civarında, emekli maaşları 600-650 lira artacak.

HEM MAAŞ HEM İKRAMİYE

Ek göstergenin artışı özellikle emekli ikramiyeleri ve emekli maaşlarını artırıyor. Polislerin emekli maaşı 530 lira artarken, ikramiyelerinde de 17 bin 100 lira artış olacak. 2200 ek göstergeli birisinin göstergesi 3600’e çıkarsa maaş artışı ‘32 lira’ oluyor. Emekli maaş artışı 650 lira artarken, emekli ikramiyesi 23 bin 210 lira artacak. 3000’den 3600 ek göstergeye çıkarılan bir memurun aylık maaşında ise 34 lira azalma olacak ama emekli maaşı 550 lira artarken, emekli ikramiyesinde de 20 bin 710 lira artış gerçekleşecek.

(Gazetevatan)

27 Oca 2019 - 13:20 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ajans Urfa Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ajans Urfa hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ajans Urfa editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ajans Urfa değil haberi geçen ajanstır.


Şanliurfa Markaları

SİZDE BU ALANA REKLAM VERMEK İSTER MİSİNİZ?

+90 (505) 585 67 77
Reklam bilgi