Karacadağ pirinci de Diyarbakır'a gitti

Siverek İlçesinde yetişen ve lezzeti ile dikkat çeken Karacadağ pirincinin patentini, yapılan başvuru sonrasında Diyarbakır Valiliği aldı.

Şanlıurfa'nın Siverek İlçesindeki Karacadağ'da yetişen ve iri tanelerinin yanı sıra lezzeti ile de önemli tarım ürünlerinden biri olan Karacadağ pirinci de elden gitti. Karacadağ'ın eteklerinde bulunan taşlık arazilerde doğal kaynak suları ile yetiştirilen ve renk olarak da beyazdan daha koyu bir renge sahip olan Karacadağ pirincinin tescili için Şanlıurfa ve Diyarbakır'dan başvurular yapılmıştı.

Yapılan başvuruların değerlendirilmesinin ardından kentin birçok değerinin elden gittiği gibi, Karacadağ pirinci de Şanlıurfalıların elinden kaydı gitti. Az yetiştiği için diğer pirinç türlerinden daha kıymetli olarak değerlendirilen ve ana vatanı Siverek İlçesi olan Karacadağ pirincinin tescilini Diyarbakır aldı. Diyarbakır Valiliği tarafından 2010'da yapılan tescil başvurusu, Mart ayında kabul edildi ve markalama hakkı Diyarbakır'a verildi.

AJANS URFA

05 Ağu 2018 - 11:51 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ajans Urfa Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ajans Urfa hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ajans Urfa editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ajans Urfa değil haberi geçen ajanstır.

01

Sezer - Karacadağ hem Diyarbakır hem siverekde sınırı olan bir dağdır.

Yapılan incelemeler sonucu dbakir topraklarinda ekili pirinç alanının daha fazla yer kapladığı saptanmistir.arastrmadan bilmeden saçma sapan haber yapmayın...

Yanıtla . 1Beğen . 0Beğenme 05 Ağustos 11:51

Şanliurfa Markaları

SİZDE BU ALANA REKLAM VERMEK İSTER MİSİNİZ?

+90 (505) 585 67 77
Reklam bilgi