Esnaftan çifte standart tepkisi! Onlara var bize niye yok

Eyyüp Peygamber Caddesi’nde her yıl bayram öncesi tezgâh açıp satış yapan esnaf bu yıl ortada kaldı. Büyükşehir Belediyesi’nin kendilerine izin vermemesinden yakınan esnaf, yolu işgal etmediklerini ancak zabıta ekiplerinin tezgahlarını kaldırmak istediğini ifade etti. Büyük borçlarla üç beş kuruş kazanmaya çalıştıklarını belirten esnaf, cadde üzerindeki işyerlerinin kaldırımı hatta yolu kapattığını ancak kendilerine yapılan uygulamanın onlara yapılmadığını söylüyor.

Bayrama artık sayılı günler kaldı. Vatandaşlar ve esnafı ise bayram alışverişi heyecanı sardı. Kentin her noktasından bayram yoğunluğunun yaşanmaya başladığı şu günlerde bazı esnaflar ise durumdan şikâyetçi. Eyyüp Peygamber Caddesi’nde her yıl tezgâh açan vatandaşlar, bu sene kendilerine zorluk çıkarıldığını ifade ediyor. Geçmişte de aynı bölgede satış yaptıklarını ifade eden esnaflar, zabıta ekiplerinin tezgâhlarını kaldırmaları yönünde kendilerine uyarılarda bulunduğunu kaydediyor. Cadde üzerinde bulunan işyerlerinin kaldırımları hatta yolu işgal ettiğini dile getiren esnaflar, kendi tezgâhlarının kaldırımı kapatmadığını ancak yine de Belediye’nin kendilerine zorluk çıkardığını vurguluyor.

‘12 YILDIR TEZGÂH AÇIYORUZ, ŞİMDİ SORUN ÇIKARIYORLAR!’

Sene boyunca üç beş kuruş kazanma adına bugünleri beklediklerini söyleyen esnaflardan biri şu ifadeleri kullandı: “Şikâyetimiz Büyükşehir Belediyesi’nin zabıta ekipleri ile ilgili. Biz 12 yıldır burada bayrama 1 hafta 10 gün kala tezgâh açıyoruz. Bu sene Büyükşehir Belediyesi bize çok zorluk çıkarıyor. 3 gün kala tezgah açtık illa kaldıracaksınız diyorlar. Kaldırımları da işgal etmiyoruz. Yalnız aşağıdaki işyerlerine baktığınız zaman tüm kaldırımları hatta yolları da işgal etmişler ama onlara hiçbir sorun yok. Biz bu kadar kişi borç altına girmişiz. 6 bin, 10 bin, 15 bin liraya mal almışız ve bu son 3 güne bağlamışız kendimizi. Biz buranın bize serbest olmasını istiyoruz.”

‘YETKİLİLERDEN YARDIM İSTİYORUZ’

Herhangi bir sorun sıkıntı yaşanması durumunda zabıta ekipleri gelsin gerekeni yapsın diyen Adem Kama, yetkililerden yardım istediklerinin altını çizdi. Kendilerine Cezaevinin yanındaki boş arazinin önerildiğini belirten esnaf, “İnsanı bırakın hayvan bile geçmiyor oradan. Oradan insanlar geçiyor olsa, iş olacak olsa orayı da yasak ederler bize” diyerek isyan etti.

‘HIRSIZLIK MI YAPAYIM, SOYGUN MU YAPAYIM?’

Bir diğer esnaf Osman Aydın ise eşit şekilde kendilerine yaklaşılmasını isteyerek, ”2 tane zabıtayı benim başıma jandarma gibi dikmişler. Ben gidip dilencilik mi yapayım, soygun mu yapayım ne yapayım yani? Bana bir yol göstersin. Belediye ile niye karşı karşıya geliyoruz ki” sözleriyle belediyeye sitem etti.

Mustafa ARISÜT-Mustafa PAYIK/AJANS URFA

22 Haz 2017 - 09:21 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ajans Urfa Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ajans Urfa hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ajans Urfa editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ajans Urfa değil haberi geçen ajanstır.


Şanliurfa Markaları

SİZDE BU ALANA REKLAM VERMEK İSTER MİSİNİZ?

+90 (505) 585 67 77
Reklam bilgi