Emekliye şubat zammı

12.3 milyon emekli ocak zammını cebine koymaya başlarken, 150 bininin maaşı şubat ayında da artacak. 340 liraya varan seyyanen artış, şubat ayında aylıklara yansıyacak. Bin liranın altında emekli aylığı kalmayacak

Emekliler Ocak zamlarını hesaplarında görmeye başladı. 12.3 milyon emekliden SSKve Bağ-Kur'lulara yüzde 10.19, memur emeklilerine ise yüzde 10.73 zam yansıtıldı. SSK emeklileri zamlı maaşlarını almaya başlarken, Bağ-Kur emeklilerine ödemeler haftaya başlayacak. Ay başında maaşlarını zamsız olarak alan memur emeklileri de 25 Ocak'ta oluşan farklarını cebine koyacak. Emeklilerin 150 binine ise Şubat'ta bir zam daha var. Meclis'ten geçen ve Cumhurbaşkanı tarafından onaylanarak ResmiGazete'de yayımlanan düzenleme ile, ek ödeme dahil bin liranın altında emekli maaşı kalmayacak. Düzenlemeden, Ocak zammının yansıtılmasından sonra ek ödeme dahil maaşı bin liranın altında olanlar yararlanacak. Bu emeklilere Şubat'tan itibaren bin lira ödenmeye başlanacak. Maaşı 660 ile 999 lira arasında olan yaklaşık 150 bin emeklinin geliri artacak. Emeklilerin gelirinde 340 liraya varan artış yaşanacak. Çalışma Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, "Bin liranın altında emekli aylığımızın kalmaması, bizim sosyal devlet anlayışımızın bir gereğiydi. Şubat ayında aylıklara yansıyacak" diye konuştu.

MESLEK DANIŞMANLARI GÖREVE BAŞLIYOR

Bakan Selçuk, şu mesajları verdi:

3600 ek göstergeyle ilgili çalışmalarımız, Devlet Personel Başkanlığı ve ilgili bakanlıklarımızla devam ediyor. Cumhurbaşkanımız'ın burada verdiği bir söz var, inşallah buradaki çalışmalar tamamlandıkça biz de kamuoyuyla paylaşmaya devam edeceğiz.

YAŞA TAKILANLAR: Emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili bir düzenleme gündemimizde yok şu anda. Çocuklarımızın geleceği için gündemimizde yok esasında.

DANIŞMANLAR BAŞLIYOR: İŞKUR'un istihdam edeceği iş ve meslek danışmanlarının mülakat süreçleri tamamlandı. İnşallah önümüzdeki günlerde iş ve meslek danışmanları da görevlerine başlayacak.

NAFAKA MASADA: Süresiz nafakayla ilgili çalışmalar devam ediyor. Hiçbir tarafı mağdur etmeyen iyi bir sonuca erişeceğimize inanıyorum.

HAFTAYA ATAMA VAR: İnşallah gelecek hafta şehit yakını, gazi ve gazi yakını atamasını yapacağız.

DESTEK YÜZDE 19 ARTTI: Cihaza bağlı hastaların elektrik faturalarının 200 liralık kısmını karşılıyoruz. Hemodiyaliz hastalarımızın durumlarını yakından takip ediyoruz. Onların devlet tarafından karşılanan ücretlerine yüzde 19 artırım gerçekleştirdik. Tedavi desteğini 193 liradan 230 liraya çıkardık.

(Gazetevatan)

20 Oca 2019 - 15:23 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ajans Urfa Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ajans Urfa hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ajans Urfa editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ajans Urfa değil haberi geçen ajanstır.


Şanliurfa Markaları

SİZDE BU ALANA REKLAM VERMEK İSTER MİSİNİZ?

+90 (505) 585 67 77
Reklam bilgi