Elektrik zammı için flaş açıklama! Yüzde 37'lik zam...

EPDK'nın Resmi Gazete'de yayımlanan toptan satış tarifesindeki yüzde 37 zammın vatandaşa yansıtılmayacağını duyurdu.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nca (EDPK), 1 Nisan'dan itibaren geçerli olmak üzere Elektrik Üretim AŞ'nin aktif elektrik enerji toptan satış tarifesi belirlendi.

EPDK'nın Resmi Gazete'de yayınlanan kararına göre EÜAŞ'ın dağıtım şirketlerine teknik ve teknik olmayan kayıp enerji satışları ile görevli tedarik şirketlerine yapılan satışları kilovatsaat başına 12.6335 kuruşdan 17.2700 kuruşa arttırıldı. Dağıtım şirketlerine genel aydınlatma kapsamında satışları ise kilovatsaat başına 25.4600 kuruş olarak belirlendi. Bu düzenleme ile elektrik yüzde 37 zamlandı.

Yüzde 37 zam vatandaşa yansıyacak mı?

Yapılan bu zammın vatandaşa yansıtılıp - yansıtılmayacağı merak ediliyordu. EDPK'dan bu konuda açıklama geldi. Açıklamada zammın tüketicilere yansımayacağı belirtildi.

İşte EPDK'nın açıklaması:

"Resmi Gazete’de yayımlanan tarifelerin tüketicilere zam olarak yansıyacağı şeklinde bazı medya organlarında haberler yer almıştır. Bilindiği üzere elektrik fiyatlarını oluşturan çok sayıda unsur söz konusudur. Bunlardan bazıları dönemsel olarak artış yönünde, diğer bazıları ise azalış yönünde değişebilmektedir.

Tüketiciye zam yok

Daha önce Kurumumuz tarafından yapılan açıklama doğrultusunda tekrar etmek isteriz ki, tüketicinin faturasına yansıyan bir artış, bir zam yoktur."

Tedarikçisini seçmeyen abonelerin ücret tarifesi

1 Nisan 2019'dan itibaren uygulanmak üzere dağıtım şirketleri tarafından dağıtım sistemi kullanıcılarına ve görevli tedarik şirketleri tarafından serbest olmayan tüketiciler ile serbest tüketici olmasına rağmen tedarikçisini seçmeyen ve düşük tüketimli abonelerin faaliyet bazlı ve nihai tarifeleri de açıklandı.

(İnternet Haber)

02 Nis 2019 - 10:58 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ajans Urfa Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ajans Urfa hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ajans Urfa editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ajans Urfa değil haberi geçen ajanstır.


Şanliurfa Markaları

SİZDE BU ALANA REKLAM VERMEK İSTER MİSİNİZ?

+90 (505) 585 67 77
Reklam bilgi