DSİ’nin ‘depolama’ inşaatı sürüyor

DSİ 15. Bölge Müdürlüğü tarafından yapımı sürdürülen, 166 bin kişiye istihdam sağlayacak, 834 bin 380 dekar araziye hizmet verecek olan Mardin Depolaması inşaatında yüzde 65 fiziki gerçekleşme sağlandı.

DSİ’nin ‘depolama’ inşaatı sürüyor
Haber albümü için resme tıklayın

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Şanlıurfa’dan Mardin’e uzanan zirai sulamaların gerçekleşmesi için sürdürülen çalışmalar devam ediyor.

Şanlıurfa’nın Viranşehir İlçesinin 43 kilometre doğusunda, Mardin’in ise 55 kilometre batısında yer alan Derik İlçesi, Boyaklı ve Ambarlı köylerinin güneyinde bulunan Mardin depolamasında çalışmalar sürüyor.

Bitirildiğinde 834 bin 380 dekar araziye hizmet edecek olan projenin muhtevasında 10,5 milyon metre kare kil dolgu, 6,4 milyon metrekare kazı, 5 milyon metre kare kaya dolgu, yaklaşık 3 milyon metrekare kum-çakıl dolgu ve kuşaklama kanalı inşaatı yer alıyor.

Depolama inşaatının tamamlanmasıyla yer altı suyu ile yapılan sulamanın sona ermesi beklenirken, yıllardır bölgenin en büyük problemi olan enerji sorununun çözümünde ise büyük bir mesafe alınmış olacak. Yöre halkının bereketini arttıracak olan proje göçün de önüne geçecek.

14 bin dekar arazinin DSİ tarafından kamulaştırıldığı proje kapsamında depolama inşaatının 1. kademesinin imalatlarının yapılmakta olduğu bildirildi. 834 bin 380 dekar zirai araziye hizmet ulaştıracak olan kret uzunluğu 12 bin 801 metre homojen kil dolgulu sedde inşaatının yanında bir de kuşaklama kanalı ve üzerindeki sanat yapıları inşaatının devam ettiği belirtildi.

AJANS URFA

03 Nis 2019 - 10:10 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ajans Urfa Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ajans Urfa hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ajans Urfa editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ajans Urfa değil haberi geçen ajanstır.


Şanliurfa Markaları

SİZDE BU ALANA REKLAM VERMEK İSTER MİSİNİZ?

+90 (505) 585 67 77
Reklam bilgi