Dolar kuru bugün ne kadar?

Seçimin geride kalmasının ardından piyasalar yeni ekonomi yönetiminin şekillenmesini beklerken, bankalar arası piyasada dolar 4,61, euro 5,34 civarında işlem görüyor.

Bankalararası piyasada dolar/TL 4,61 civarında seyrediyor. Seçim sonuçlarının hemen ardından 4,54'ün altına kadar inen dolar daha sonra 4,70 civarına yükselerek dalgalanmıştı. TL dün gelişmekte olan ülke para birimleri arasında en iyi performansı göstererek 4,62 seviyesine indi.

Euro/TL de 5,34 civarında hareket ediyor.

Son birkaç günde ABD'nin dış ticaret politikası hakkındaki endişelerle iki haftanın en düşük seviyelerine gerileyen dolar uluslararası piyasalarda dün toparlandıktan sonra bugün yatay seyrediyor.

Doların başlıca altı para birimi karşısındaki seyrini izleyen endeks dört gün süren kayıpların ardından dün yüzde 0.4 yükseldi. Endeks bugün yatay seyrederek 94.562'de bulunuyor.

Uzmanlar, dün kredi derecelendirme kuruluşlarının Türkiye ile ilgili açıklamalarının takip edildiğini belirterek, bundan sonraki süreçte ekonomi yönetimine ilişkin atamaların piyasaların yönü üzerinde belirleyici olacağını ifade etti.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Japan Credit Rating Agency (JCR), Türkiye'de 24 Haziran'da gerçekleştirilen Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Seçimleri sonrasında iç politika üzerindeki azalan belirsizliğin, kredi notu açısından pozitif olduğunu bildirirken, Moody's ise Türkiye’nin seçim sonrası kredi profiline makro ekonomik politikaların yön vereceğini açıkladı.

(NTV)

27 Haz 2018 - 15:30 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ajans Urfa Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ajans Urfa hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ajans Urfa editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ajans Urfa değil haberi geçen ajanstır.


Şanliurfa Markaları

SİZDE BU ALANA REKLAM VERMEK İSTER MİSİNİZ?

+90 (505) 585 67 77
Reklam bilgi