Dolar haftaya nasıl başladı?

Dolar/TL'de ABD ile ilişkilere yönelik iyimser beklentiler ve TCMB'nin bundan sonraki faiz indirimlerinin sınırlı olacağı söylemiyle iyimser seyir sürüyor. Dolar/TL bu sabah güne 5.67 seviyesinin hemen altında başladı. Piyasa saat 11:00'da açıklanacak Yeni Ekonomi Programı'nı bekliyor.

Dolar/TL’nin Suudi Arabistan’ın petrol tesislerine yapılan saldırı dönemindeki bir kaç gün hariç yaklaşık 1 aydır 5.65-5.75 bandında hareket ettiğine dikkat çeken bir bankanın döviz masası işlemcisi, “TCMB’nin faiz indirimlerinin büyük bölümünü önden yüklemeli yapıldığı söylemi TL’ye destek olan önemli bir unsur. Bir diğer unsur ise ABD ile ilişkilerdeki iyimserlik” dedi ve ekledi: “Şu anda bandın alt tarafına yakın seyrediyoruz. Ancak 5.65’in altında kalıcı bir seyirden henüz bahsetmek zor.”

DOLARDA SON DURUM!

Dolar/TL bugün saat 07.13 itibarıyla 5.6634/5.6643’den işlem görüyor. Kurun söz konusu seviyelerdeki seyri devam ediyor.

YENİ EKONOMİ PROGRAMI AÇIKLANIYOR

Öte yandan bugün saat 11:00’de Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın ekonomide 2020-2022 hedeflerinin açıklandığı Yeni Ekonomi Programı lansmanına katılması bekleniyor.

Daha önceki programda büyüme hedefleri 2019 için yüzde 2,3, 2020 yılı için yüzde 3,5 ve 2021 yılı için yüzde 5 olarak belirlenmiş, enflasyon hedefleri ise 2019 için yüzde 15,9, 2020 yılı için yüzde 9,8, 2021 yılı için yüzde 6 olmuştu.

ABD TÜRKİYE’YE BİR PAKET SUNACAK MI?

Geçtiğimiz hafta başında ABD’nin Türkiye’ye iki ülke arasındaki ticaretin 100 milyar dolara çıkarma hedefi kapsamında F-35 ve Patriot sistemlerini de kapsayan bir paket sunacağı belirtildi. Habere göre ABD’nin teklifinin F-35, Patriot sistemi, çelik ve alüminyumda gümrük vergilerinin düşürülmesini ve serbest ticaret anlaşmasını da kapsaması bekleniyor.

TCMB başkanı Murat Uysal ise bu hafta para politikasında oluşan hareket alanının önemli bir bölümünü Temmuz ve Eylül aylarında önden yüklemeli kullandıklarını açıkladı. TCMB Temmuz ayında 425 baz puan Eylül ayında ise 325 baz puanlık iki faiz indirimine gitti. Banka 12 Eylül’deki son faiz kararı metninde bundan sonraki faiz adımlarının daha sınırlı olabileceği yönünde sinyal vermişti. (REUTERS-SOZCU.COM.TR)

30 Eyl 2019 - 09:14 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ajans Urfa Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ajans Urfa hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ajans Urfa editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ajans Urfa değil haberi geçen ajanstır.


Şanliurfa Markaları

SİZDE BU ALANA REKLAM VERMEK İSTER MİSİNİZ?

+90 (505) 585 67 77
Reklam bilgi