Çalışan bağlılığında ücret ilk sırada

Great PlacetoWork Türkiye, İnsan Kaynakları Yönetimi ve Yönetici Anketi sonuçlarını açıkladı. Bulgulara göre,çalışan bağlılığı açısından en önemli faktörlerücret ve yan haklar. Yönetici desteği ve iş yerinde hakkaniyet, çalışan bağlılığını güçlendiren önemli faktörler arasında.

Great PlacetoWork, İnsan Kaynakları Yönetimi ve Yönetici Anketi sonuçlarını açıkladı. Türkiye özelinde yapılan anket, 48’iinsan kaynakları üst düzey yöneticisi olmak üzere 92 katılımcı ile gerçekleştirildi. Ankete göre, İK fonksiyonunun stratejik önemi artmaya devam ediyor. Katılımcıların % 63’ünün veren markasını güçlü bulduğu sonuçlara göre, şirketlerinin sosyal etkisinin olduğunu düşünenlerin oranı %66. “İşveren markası sorumluluğu kimde?” sorusuna katılımcıların %52’si İK derken,%21’i CEO,%17’si ise pazarlama yanıtını verdi.

YAPAY ZEKÂ ÇALIŞANLARIN ROLLERİNİ DEĞİL, İŞLERİNİ DEVRALACAK

İnsan kaynakları yöneticilerinin %85’ine göre göre, şirket liderlerinin gözünde İK'nın güvenilirliği ve etkisi artmış durumda. “Etik dışı davranışlar ve mobbing konusunda çalışanların seslerini duyurabilecekleri mekanizmalar var” diyen katılımcıların oranı %67. Ankette ortaya çıkan ilginç bir bulgu ise yapay zeka ile ilgili. İK yöneticilerin %59’una göre yapay zekâ çalışanların rollerini değil, işlerini devralacak.

DESTEK TAHTINI ÜCRETE VE YAN HAKLARA BIRAKTI

Katılımcıların “Çalışan bağlılığı açısından en önemli 5 faktör nedir?” sorusuna verdikleri yanıtlarda ilk sırayı ücret ve yan haklar aldı. Geçen yıl yapılan araştırmada ilk sırada yönetici desteği yer alıyordu. İkinci sırada bağlı olunan yöneticinin desteği, üçüncü sırada ise çalışanları etkileyen kararlarda hakkaniyet hissini sağlamak yer alıyor. Yönetime güven dördüncü, pozitif takım atmosferi ise son sırada yer alıyor.

GÜVEN VE HAKKANİYET DUYGUSU, ÇALIŞAN BAĞLILIĞINI GÜÇLENDİRİYOR

Örgütsel etkinlik açısından en önemli 3 faktör sıralamasında yetenek yönetimi ilk sırada yer alıyor. Sürekli gelişim odaklı düşünce ikinci, finansal performans ise üçüncü sırada. İnsan Kaynakları yöneticilerine göre, çalışanların yöneticileri ile iletişim kurabilecekleri, kendilerini açıkça ifade edebilecekleri bir ortamda çalışmaları, pozitif takım atmosferi öncelikli alanlar olarak görülüyor.

2020’NİN GÜNDEM MADDESİ DİJİTALLEŞMEK

Katılımcıların 2020 yılı ile ilgili değerlendirmelerine göre, sosyal medyayı da kapsayacak şekilde tüm süreçlerin dijital hale getirilmesi daha öncelikli hale gelecek. Dijital dönüşümün yoğun olarak etkilediği sektörler başta olmak üzere şirketlerin tamamında müşteri beklentilerine anlık yanıtlar verebilecek ve üretkenliği artıracak çevik yapılar dizayn etmek daha çok önem kazanacak.

AJANS URFA

14 Eyl 2018 - 09:02 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ajans Urfa Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ajans Urfa hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ajans Urfa editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ajans Urfa değil haberi geçen ajanstır.


Şanliurfa Markaları

SİZDE BU ALANA REKLAM VERMEK İSTER MİSİNİZ?

+90 (505) 585 67 77
Reklam bilgi