Bakım ücretlerine zam geliyor! İşte rakamlar

Yüz binlerce kişiye yakınları evde bakıyor. Devlet bu nedenle her ay ödeme yapıyor. Temmuz ayında memur maaşındaki artış oranı kadar bu ücrete de zam gelecek. Aylık ödeme bin 397 lirayı bulabilecek...

Devlet, bakıma muhtaç engelli ve yaşlıların ailelerinden ayrılmaması ve vatandaşların hayat kalitesinin yükseltilmesi için evde bakım desteği sağlıyor. Bu maaştan yararlanan kişi sayısı 500 bini aşmış durumda. 2005'ten itibaren Sosyal Hizmetler Kanunu'yla başlatılan evde bakım yardımı, Temmuz'da zamlanacak. Halen bin 305 lira 97 kuruş seviyesinde bulunan aylık tutar, memur maaş katsayısındaki yükselişle artacak. Toplu sözleşmede belirlenen yüzde 5'lik artışa göre bu ödeme bin 371 lira 27 kuruşa çıkacak. Eğer memurlara Temmuz'da enflasyon farkı olursa, tutar daha da yükselecek. Merkez Bankası'nın beklenti anketindeki enflasyon tahminine göre memur maaş katsayısındaki artış yüzde 7'yi bulacak. Bu durumda evde yakınına bakanlara yapılacak ödeme bin 397 lira 39 kuruşa yükselecek.

GELİRŞARTINA İKRAMİYE AYARI

Evde bakım parası alabilmek için hanede kişi başı gelirin bin 219 lira 34 kuruşun altında olması gerekiyor. Son yapılan düzenleme sayesinde de bayram ikramiyeleri bu ödemelerin alınmasını engellemiyor. Gelir hesabına artık bayram ikramiyesi dahil edilmiyor. Söz konusu destekten yararlanmak için Engelli Sağlık Kurulu raporunda engel oranının yüzde 50 ve üzerinde olarak belirtilmesi, ayrıca 'ağır engelli' ibaresinin yer alması isteniyor.

06 May 2019 - 14:09 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ajans Urfa Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ajans Urfa hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ajans Urfa editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ajans Urfa değil haberi geçen ajanstır.


Şanliurfa Markaları

SİZDE BU ALANA REKLAM VERMEK İSTER MİSİNİZ?

+90 (505) 585 67 77
Reklam bilgi