Ankara ve Antep indirdi! Bizde de olur mu?

Ankara ve Gaziantep'te belediyeler tarafından alınan kararla su fiyatlarında indirime gidildi. Ankara'da yüzde 30 gibi büyük bir indirim yapılırken, komşu Antep'te ise bu rakam yüzde 12 oldu. Şimdi akıllara şu soru takıldı; barajı olan ve bol bol yağış alan Şanlıurfa'da da indirim yapılır mı?

Ankara ve Gaziantep'te su fiyatlarında indirim yapıldı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısında su fiyatlarında yüzde 30 indirim yapılması konusundaki önerge gündeme alındı ve oy çokluğu ile kabul edildi. Kabul edilen önerge ile birlikte 21 Ocaktan itibaren faturalar yüzde 30 indirimli olacak.

Yine komşuda da Gaziantep Su ve Kanalizasyon İdaresi (GASKİ) Genel Kurulu için toplanan meclis, su fiyatlarında indirime gidilmesi yönünde karar aldı. Burada yapılan indirim miktarı ise yüzde 12 oldu.

Komşu da ve başkentte su fiyatlarında indirimler yapılırken, akıllarda; acaba Şanlıurfa'da da indirim olur mu sorusu belirdi.

Bu yıl rekor miktarda yağış alarak yüksek doluluk oranlarına ulaşan Atatürk Barajına sahip kentte, gelen faturalar zaman zaman tepki alırken, Büyükşehir Belediyesi'nin indirim yapıp yapmayacağı merak konusu oldu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Kasım ayında düzenlediği toplantıda su fiyatlarında yüzde 10 indirim yapılacağını söylemişti ancak gelen faturaların yüksekliği ve diğer şehirlerdeki indirimlerin ardından vatandaşlarda yeni bir indirim beklentisi oluştu.

Mustafa PAYIK/AJANS URFA

16 Oca 2019 - 07:31 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ajans Urfa Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ajans Urfa hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ajans Urfa editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ajans Urfa değil haberi geçen ajanstır.


Şanliurfa Markaları

SİZDE BU ALANA REKLAM VERMEK İSTER MİSİNİZ?

+90 (505) 585 67 77
Reklam bilgi