YKS tercih kılavuzu yayımlandı!

YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından heyecanla beklenen YKS tercih kılavuzu ÖSYM tarafından yayımlandı. Geçtiğimiz gün açıklanan YKS puanları ile 23 - 29 Temmuz tarihleri arasında iki veya dört yıllık üniversite tercihleri yapacak öğrenciler kılavuz sayesinde kontenjanları ve üniversite puanları öğrenebilecek

YKStercih kılavuzu adayların erişimine açıldı. YKS tercihleri 23 Temmuz’da başlayacak.

ÖSYM’nin yaptığı son dakika açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“2019-YKS tercih işlemleri, 23 Temmuz 2019 tarihinde başlayacaktır. Adaylar tercihlerini, 23-29 Temmuz 2019 tarihleri arasında, kılavuzda yer alan kurallara göre ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifrelerini kullanarak kendileri yapacaklardır. Tercih işlemleri, 29 Temmuz 2019 tarihinde saat 23.59'da sona erecektir.

Adaylar, 2019-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzuna aşağıdaki bağlantıdan erişebileceklerdir. Tercih yapacak adayların Kılavuzu dikkatle incelemeleri, tercihlerini bu kılavuz bilgilerine göre yapmaları gerekmektedir. ‘Yükseköğretim Programlarının Koşul ve Açıklamaları Bölümü' mutlaka okunmalı, bu koşul ve açıklamalar dikkatle incelendikten sonra tercihler sonlandırılmalıdır.

Adaylar, ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresindeki açıklamalar doğrultusunda tercih işlemlerini tamamlayacaklardır. Tercih işlemi, ekrandaki uyarılara göre sonlandırılmalıdır. Başvuru merkezlerinden tercih işlemi yapılmayacaktır. ÖSYM'ye posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri geçerli olmayacaktır. Sadece elektronik ortamda yapılacak tercihler işleme alınacaktır.

Adayların kendilerine özel kişisel bilgi niteliğindeki T.C. Kimlik Numaralarını ve ÖSYM aday işlemleri şifrelerini özenle korumaları ve hiçbir kimseyle paylaşmamaları gerekmektedir. T.C. Kimlik Numarasının ve ÖSYM aday işlemleri şifresinin başkaları ile paylaşılmasından oluşacak mağduriyetlerden adayın kendisi sorumlu olacaktır.

2019-YKS adaylarına ve kamuoyuna önemle duyurulur."

18 Tem 2019 - 16:34 - Eğitim



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ajans Urfa Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ajans Urfa hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ajans Urfa editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ajans Urfa değil haberi geçen ajanstır.

01

Sedat - Sınavla üniversıte yerlestırme artık kaldırılmalı lise diplomasiyle artık alınsın çünkü türlü bu sekılde teknolojide tıpta çok ilerleme katedemez ogrencıler ezber uzerınden sureklı ay nı seyı ogrenıp geçiyorlar okullarda uygulama ve metod yok siz zanedıyorsunuzkı ogrencıler ses ini çıkarmıyor sistem iyi zannedıyorsunuz tabıkıde iyi değil dünyada en kötü sistem avrupaya bakın Asya ülkelere bakın artık görün bunu kabul edin

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Temmuz 16:34

Şanliurfa Markaları

SİZDE BU ALANA REKLAM VERMEK İSTER MİSİNİZ?

+90 (505) 585 67 77
Reklam bilgi