ÖABT ve KPSS ücretlerine zam geldi!

ÖSYM tarafından ÖABT ve KPSS ücretlerine yüzde 25 zam yapıldı. 60 TL olan sınav ücreti 75 TL'ye çıktı.

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) ve Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) ücretlerine yüzde 25 zam yapıldı. KPSS ve ÖABT başvuruları dün itibariyle başladı. Başvurular 15 Mayıs'ta sona erecek.

SINAV BAŞVURU ÜCRETLERİNE YÜZDE 25 ZAM

2018 yılında KPSS her bir oturumu için 60 TL, ÖABT için de 60 TL ücret alınmıştı. Genel Kültür Genel Yetenek için 60, Eğitim Bilimleri için 60, ÖABT için de yine 60 TL ücret istenmişti. KPSS Alan Bilgisi oturumuna ise 40 TL ücret ÖSYM tarafından istenmişti. Ancak 2019 yılı KPSS ve ÖABT ücretlerine bakıldığı zaman ÖSYM ücretlere yüzde 25 zam yapmış olduğu ortaya çıktı. Sınava girecek adaylardan 2019 yılı Genel Kültür ve Genel Yetenek oturumu için 75, Eğitim Bilimleri için 75, ÖABT için de yine 75 TL ücret alınacak. KPSS Alan Bilgisi oturumuna ise 50 TL talep ediliyor. Öğretmenlik Alan Bilgisi oturumuna girmek isteyen bir aday, Genel Kültür Genel Yetenek ve Eğitim Bilimlerine de girmesi gerektiği için toplamda 225 TL ücret ödemesi gerekecek.

AJANS URFA

03 May 2019 - 16:25 - Eğitim



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ajans Urfa Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ajans Urfa hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ajans Urfa editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ajans Urfa değil haberi geçen ajanstır.


Şanliurfa Markaları

SİZDE BU ALANA REKLAM VERMEK İSTER MİSİNİZ?

+90 (505) 585 67 77
Reklam bilgi