Gap bölgesinde en kapsamlı eğitim kursları başlıyor

GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) teknik desteğiyle hayata geçirilen “Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde Sosyal İstikrarın Güçlendirilmesi Projesi, Mesleki Eğitim Faaliyetleri İşbirliği Protokolü”, GAP Bölge Kalkınma İdaresi’nde imzalandı.

Harran Üniversitesi Sürekli Eğitim ve Uygulama Araştırma Merkezi (HARÜSEM), Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER), Şanlıurfa Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birliği (ŞESOB) ve GAP Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü (GAPTAEM) işbirliğinde yürütülen projenin “İstihdam Edilebilirlik ve Geçim İmkânları” başlıklı bileşeni kapsamında, bin 375 Suriyeli ve 375 Türkiye vatandaşı olmak üzere toplam bin 750 kişiye sanayi, hizmet ve tarım sektörlerinde toplam 75 kurs verilecek.

GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı SadrettinKarahocagil ve UNDP Türkiye temsilcilerinin katıldığı protokol imza töreninde, projenin paydaşlarından, eğitimlerin verileceği kurum temsilcileri Harran Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ramazan Taşaltın, ŞESOB Başkanı Mehmet Şefik Bakay ve GAPTAEM Müdürü İbrahim Halil Çetiner de protokole imzalarını attı

Projenin imzalanmasından sonra hayırlı olmasını temenni eden GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı SadrettinKarahocagil, projenin iki temel bileşen ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde sosyal istikrarın güçlendirilmesine katkı sağlamayı amaçladığını söyledi. Karahocagil, Projenin “İstihdam Edilebilirlik ve Geçim İmkanları” başlıklı ilk bileşeni kapsamında, bin 375 Suriyeli ve 375 Türkiye vatandaşı olmak üzere toplam 1.750 kişiye sanayi, hizmet ve tarım sektörlerinde verilecek toplam 75 kurs için 3 milyon 500 bin TL’nin üzerinde bir bütçe öngörüldüğünü açıkladı.

Toplamda bin 750 kişinin eğitim göreceği projeye Harran Üniversitesi adına imza atan Rektör Prof.Dr. Ramazan Taşaltın; “BM yönetmeliklerine göre gönderilen paraların hizmet sektöründe kullanılması gerekiyor. BM, projeler için verdikleri ücretlerin takibini yapıyorlar ki hizmetleri yerine ulaşsın. BM projeleri içerisinde Harran Üniversitesi ve GAP idaresi ile birlikte, eğitime uygun projeleri seçiyoruz. Bu proje ile Suriyelilere Türkçe dili kursu vereceğiz bunun yanında meslek edinme kursu da vereceğiz”

Şu an 500 Suriyeli öğrencinin Harran Üniversitesinde eğitim gördüğüne dikkat çeken Rektör Taşaltın; “Suriyedeki yetişmiş eleman gücü, ilk etapta Avrupa ülkeleri tarafından kapıldı. Biz ülke olarak bunların önüne bürokratik engeller çıkardık. Bu yetenekli insanları mülakata tabi tutup almak yerine savaştan kaçmış, ülkesi harap olmuş insanlardan diplomanın aslını, kimliğin aslını istedik.”

Çok paydaşlı çalıştayın sonunda eğitimlerin içeriği konusunda fikir birliğine varıldı.

Çalıştayda belirlenen öncelikli ihtiyaçlara yönelik olarak, Suriyeli nüfusun ve ev sahibi toplumların beceri ve yetkinlik geliştirme hizmetleri, iyileştirilmiş yerel değer zincirleri ve yerel üretim ekosistemleri ve altyapıları aracılığıyla, geçim imkânlarını güçlendirmeye ilişkin eğitimler verilecek.

2018 Mart ayında tamamlanması hedeflenen projenin toplam 6 milyon 300 bin dolar bütçe ayrılan diğer bileşeni ise kamu hizmetlerinde belediye kapasitelerini güçlendirmeyi ve kamusal alanlar/sosyal bölgeler yaratmayı amaçlanıyor.

Proje imza töreninin ardından paydaşlar toplu fotoğraf için bir araya geldi.

AJANS URFA

02 Şub 2017 - 13:41 - Eğitim



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ajans Urfa Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ajans Urfa hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ajans Urfa editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ajans Urfa değil haberi geçen ajanstır.


Şanliurfa Markaları

SİZDE BU ALANA REKLAM VERMEK İSTER MİSİNİZ?

+90 (505) 585 67 77
Reklam bilgi