Eğitim Bir Sen'den yeni müfredat değerlendirmesi!

Eğitim Bir Sen yeni müfredat taslağına ilişkin yaptığı açıklamada müfredatta beklentileri karşılayacak bir değişiklik bulunmadığı belirtilerek, "Biz, Atatürk’ün efsanelerden, mitlerden ve tarihsel yanlışlardan arınmış bir şekilde, tarihsel gerçeklere uygun olarak öğretilmesinden yanayız. Ne yazık ki, müfredatın ideolojisine ilişkin bir değişiklik yapılmamış ve değişiklikler daha çok teknik düzeyde kalmıştır" denildi.

Eğitim Bir Sen yeni müfredat taslağını inceledi ve bir değerlendirme yaparak müfredatta beklentilerin karşılanmadığı vurgulandı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yeni müfredat taslağı kamuoyunun görüşüne sunuldu. Müfredat taslağını inceleyen Eğitim Bir Sen ise bir değerlendirme yaptı.

Konuya dair yazılı bir açıklama yapan Eğitim Bir Sen Şube Başkanı İbrahim Coşkun, sendikanın müfredata dair görüşlerini paylaştı.

"Kapsamlı bir müfredat reformu konusunda önemli bir toplumsal talep var" diyen Coşkun beklentilerden uzak bir müfredat hazırlandığına vurgu yaparak; programların, mantalite değişimini ve toplumsal talepleri karşılamaktan uzak olduğu, tarihi ve kültürü ile daha barışık bir müfredatın hazırlanmadığı, önceki müfredatlardan ilke, amaç ve içerik olarak pek bir farklılaşma içinde olmadığını söyledi.

"ATATÜRK EFSANELERDEN ARINDIRILMIŞ ŞEKİLDE ANLATILMALI"

Müfredattaki değişikliklerin daha çok teknik düzeyde kaldığını belirten Coşkun "Biz, Atatürk’ün efsanelerden, mitlerden ve tarihsel yanlışlardan arınmış bir şekilde, tarihsel gerçeklere uygun olarak öğretilmesinden yanayız" dedi.

Yetkililere seslenen Coşkun açıklamasında "Burada dile getirilen hususların, programlar revize edilirken, bakanlık yetkilileri tarafından dikkate alınmasını umuyoruz. Ayrıca, programların nihai şekillerine kavuşturulmasından sonra, ders kitaplarının hazırlanma sürecine özel önem verilmesi gerekmektedir. Ders kitaplarında, tek tipçi, ayrımcı, insan haklarına aykırı, otoriteyi ve devlet otoritesini yücelten, her daim devleti bireye önceleyen perspektiften vazgeçilmelidir. Ders kitapları hazırlanırken, bilimselliğe riayet edilmeli ve kitapların herhangi bir bilimsel yanlış içermemesi noktasında hassas davranılmalıdır" ifadelerine yer verdi.

AJANS URFA

27 Oca 2017 - 12:37 - Eğitim



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ajans Urfa Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ajans Urfa hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ajans Urfa editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ajans Urfa değil haberi geçen ajanstır.


Şanliurfa Markaları

SİZDE BU ALANA REKLAM VERMEK İSTER MİSİNİZ?

+90 (505) 585 67 77
Reklam bilgi