Eğitim Bir Sen'den 'Rotasyon'a sert tepki

Eğitim Bir Sen Şanlıurfa İl Temsilsici İbrahim Coşkun rotasyon uygulamasına karşı çıktıklarını belirterek, "Bakanlığın sürdürülebilir ve yönetilebilir bir istihdam politikası oluşturamamasının ceremesini öğretmenler çekmemelidir. Bakanlığın çok dar kapsamlı ve çok daha dar bir kitleye bile uygulayamadığı rotasyonu 950 bin öğretmene nasıl uygulayacağı konusunda yeniden düşünmesi gerekmektedir" dedi.

Millî Eğitim Bakanı, geçen ay düzenlenen II. Eğitim Kongresi’nde, öğretmenlere rotasyon uygulamasının 2017 yılında hayata geçirileceğini ifade etti. Hükümete yakınlığı ile bilinene Eğitim Bir Sen'den ise sert tepki geldi.

Rotasyon uygulamasına daha önce de karşı çıktıklarını belirten Eğitim Bir Sen Şanlıurfa İl Temsilsici İbrahim Coşkun yaptığı yazılı açıklamada " Sendika olarak, rotasyon uygulaması, karşı çıktığımız bir konudur. Eğitimin ve öğretmenlerin çözülmesi gereken pek çok sorunu varken, rotasyonun çözüm değil, yeni bir sorun alanı haline geleceğine dikkat çekerek, öğretmeni isteği dışında ikametgâhından uzaklaştırmakla yer değişikliği sorununun çözülemeyeceğini ifade etmiştik" dedi.

Bir kez daha gündeme gelen rotasyon uygulaması için Bakanlığa seslenen Coşkun yanlış istihdam politikasına çare olarak rotasyon uygulamasının görülmesine karşı olduklarına vurgu yaptı.

Coşkun, "Sayın Bakanın ifadesiyle rotasyon uygulamasının hayata geçirileceği planlanmaktadır. Ancak bu konuda gerek gerekçe gerekse uygulama noktasında yeterli bir hazırlık yapılmadığı; aceleci ve plansız bir tavırla hareket edildiği görülmektedir. Rotasyonun son anda iptal edildiği 2015 yazından bugüne hiçbir şey değişmemişken, şimdi aynı konuyu tekrar gündeme neden alındığı sorusu ortada durmaktadır. Üstelik yakın zamanda proje okulları yönünden rotasyonun denediği ve bir sonuç alınamadığı da bilinen bir gerçektir. Bakanlık norm kadro fazlası öğretmenlerin atamasıyla beraber, ülke genelinde 155 proje okulunda 8 yılını dolduran bin 187 öğretmeni rotasyona tabi tutmayı kararlaştırmış, ancak süreç tamamlanamadan geri adım atmak zorunda kalmıştı. Bakanlığın bu türden “örnek uygulamalardan” ders alması, çok dar kapsamlı ve çok daha dar bir kitleye bile uygulayamadığı rotasyonu 950 bin öğretmene nasıl uygulayacağı konusunda yeniden düşünmesi gerekmektedir. Bakanlığın sürdürülebilir ve yönetilebilir bir istihdam politikası oluşturamamasının ceremesini öğretmenler çekmemelidir" dedi.

Rotasyon uygulamasının Bakanlık gündeminden çıkarılması talebinde bulunan Coşkun, "Eğitim sistemimizin karma eğitim dayatması, müfredat, sosyo-ekonomik açıdan az gelişmiş yörelerdeki öğretmenlerin görev süresi, kariyer basamakları, altyapı ve donanım eksiklikleri, okul bütçesi gibi çözüm bekleyen sorunları ortada dururken, öğretmenleri huzursuz edecek, işlerine ve mesleki gelişimlerine odaklanmalarını engelleyecek, çalışma barışını ve kurumsal iş birliğini bozacak rotasyon gibi zorlama tedbirlerin Bakanlığın gündeminden çıkarılması ve öğretmenlerimizin öğrencilerine odaklanmasının sağlanması gereklidir" dedi.

09 Kas 2016 - 09:12 - Eğitim



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ajans Urfa Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ajans Urfa hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ajans Urfa editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ajans Urfa değil haberi geçen ajanstır.


Şanliurfa Markaları

SİZDE BU ALANA REKLAM VERMEK İSTER MİSİNİZ?

+90 (505) 585 67 77
Reklam bilgi