Şanlıurfa’ya hızlı tren gelecek mi?

Her seçim dönemi ‘hızlı tren geliyor’ söyleminin gündeme geldiği Şanlıurfa’da bugüne kadar ne hızlı tren geldi ne de hızlı trenle ilgili projeye ilişkin somut bir adım atıldı.

Şanlıurfa’ya hızlı tren gelecek mi?
Şanlıurfa’ya hızlı tren gelecek mi?
+1
Haber albümü için resme tıklayın

Şanlıurfa yıllardır ‘hızlı tren geliyor, hızlı trenin projesi hazır, hızlı trenle ilgili projenin ihalesi yapıldı, yapılacak’ söylemlerini işitip duruyor. Ancak bugüne kadar ne hızlı tren geldi, ne de hızlı trenle ilgili projeye ilişkin bir adım atıldı.

ANTEP’TEN SONRA URFA’YA MI GELECEK?

Şanlıurfa hızlı treni yıllardır bekleyedursun, Devlet Demiryollarının sitesinde yer alan Hızlı Demiryolu Projesinde de Şanlıurfa yer almıyor. Adana-İncirlik-Osmaniye-Gaziantep Hızlı Demiryolu Projesinde Gaziantep’ten sonra Şanlıurfa’ya gelip gelmeyeceği ise bilinmiyor. Devlet Demiryollarının sitesinde şu bilgilere yer veriliyor: İstanbul, Ankara ve Konya’dan Karaman-Mersin-Adana-Osmaniye ve Gaziantep illerine hızlı trenle ulaşım sağlamak amacıyla; Adana-İncirlik-Osmaniye-Gaziantep Hızlı Tren Hattının yapımı planlanmıştır.

Proje Mersin-Adana, Adana-Toprakkale, Toprakkale-Bahçe, Bahçe-Nurdağ(Fevzipaşa Varyantı), Nurdağ-Başpınar, Başpınar-Mustafayavuz(Gaziray) kesimlerinden oluşmaktadır.

Proje tamamlandığında Adana ile Gaziantep arası mesafe 315 km’den 235 km’ye, seyahat süresi ise 5 saat 10 dk’dan 1 saat 45 dakikaya düşecek.

MERSİN-ADANA HIZLI DEMİRYOLU PROJESİ

Proje ile; Konya, Karaman, Kayseri ve Gaziantep’ten gelen yüklerin Mersin Limanı’na daha hızlı aktarılması sağlanacaktır. Adana-Mersin arasında yıllık yolcu taşıma miktarı 5,5 milyondan 14 milyona çıkarılarak taşımacılık daha hızlı hale getirilecektir.

Adana–Mersin arasında 67 km’lik (67x2=134 km) 3. ve 4. Hattın yapımından oluşan Hızlı Tren Projesinde; altyapı işlerinin 2017 yılı sonunda tamamlanması planlanmakta olup, üstyapı ihalesine 2017 yılı içerisinde çıkılacaktır.”

AJANS URFA

11 Ağu 2017 - 15:11 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ajans Urfa Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ajans Urfa hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ajans Urfa editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ajans Urfa değil haberi geçen ajanstır.


Şanliurfa Markaları

SİZDE BU ALANA REKLAM VERMEK İSTER MİSİNİZ?

+90 (505) 585 67 77
Reklam bilgi