Şanlıurfa Valisi muhtarlarla buluştu

Ziraat Odası toplantı salonunda muhtarlarla bir araya gelen Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, muhtarların önemli bir görev ifa ettiğini belirterek, “Muhtar toplantılarını boşuna yapmıyoruz” diyerek talimat niteliğinde tavsiyelerde bulundu.

Şanlıurfa Ziraat Odasında, Merkez İlçe Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Halil Haktankaçmaz ve muhtarlarla buluşan Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, muhtarlardan mahallelerinin sorunlarını ve taleplerini dinledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Nuri Öztürk, İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Himmet Durgut ve Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyüboğlu’nun da hazır bulunduğu toplantıda konuşan Vali Erin, muhtarların özellikle terör olaylarına karşı uyanık olmalarını istedi.

Vali Erin, “Arakan’daki mazlumlar, Filistindeki, Suriye’deki Müslümanlar, zayıf ve güçsüzler. Şanlıurfa olarak da bu tabloda çok önemli bir yer işgal ediyoruz. Bugün Güneydoğu’da yıllardır bizleri uğraştıran PKK terör örgütü ve sonradan ortaya çıkan ve halen belası devam eden DEAŞ terör örgütünün hedef yerlerinden en önemlisi de bu memlekettir, Şanlıurfa’dır. Ama şükürler olsun ki merkezde ve ilçelerde Şanlıurfa halkının sağduyulu yaklaşımları, bu oyun ve hileleri önceden görebilmeleri sayesinde terörün en yoğun yaşandığı dönemlerde bile bundan en az etkilenen il olmuştur. Birinci hedefimiz ve önceliğimiz, bugüne kadar kirlenmeyen bu şehri kirletmemek. Teröre, teröriste bulaştırmamak" dedi.

“Bizim, heba edecek bir gençliğimiz yok” diyen Vali Erin, tavsiyelerde bulunarak "Şanlıurfa’da güvenliği gece gündüz sağlayan emniyetimiz, jandarmamız diğer güvenlik birimlerimizle hiçbir taviz vermeyeceğiz. Öbür taraftan da Şanlıurfalı kardeşlerimizi, o güzel insanları bağrımıza basacağız. Devletin onların yanında olduğunu hissettireceğiz. Hiçbir ayrım yapmadan, statülerine bakmadan, fakirinden zenginine, köylüsünden şehirlisine, aşiret liderinden kendi halinde olan insanına kadar hepsi bizim kardeşimiz" açıklamasında bulundu.

Muhtarlarla bulaşma toplantısında yaptığı konuşmasında, Şanlıurfa’ya yapılan kamu yatırımları, 2018 yılı yatırımları, tespit edilen eksiklikler ve yapılması gerekenler konusunda bilgiler veren Vali Erin, eğitim alanında yapılan çalışmalar ve daha çok gencin üniversitelere yerleştirilmesi konularına özellikle dikkat çekti.

AJANS URFA

17 Oca 2018 - 10:43 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ajans Urfa Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ajans Urfa hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ajans Urfa editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ajans Urfa değil haberi geçen ajanstır.


Şanliurfa Markaları

SİZDE BU ALANA REKLAM VERMEK İSTER MİSİNİZ?

+90 (505) 585 67 77
Reklam bilgi