Vali Erin, yaralıların durumu ile ilgili açıklama yaptı!

Şanlıurfa 20’nci Zırhlı Tugay Komutanlığında peş peşe patlama sesleri yükseldi. Olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, yaralıların durumu ile ilgili açıklama yaptı. Milli Savunma Bakanlığından da konuya ilişkin açıklama geldi.

Vali Erin, yaralıların durumu ile ilgili açıklama yaptı!
Vali Erin, yaralıların durumu ile ilgili açıklama yaptı!
+1
Haber albümü için resme tıklayın

Saat 22.40 sıralarında Şanlıurfa 20’nci Zırhlı Tugay Komutanlığı bölgesinden patlama sesleri yükseldi. Patlama kentin bir çok noktasından duyuldu.

Olay yerine hemen sağlık ve polis ekipleri sevk edilirken, kısa bir süre sonra ikinci bir patlama sesi daha geldi. Tugay bölgesinden dumanlar yükseldiği görüldü. Olay yeri yakınlarında trafiğin durma noktasına geldiği ve Tugayın karşısındaki mahallelerde elektrik kesintisi yaşandığı öğrenildi.

VALİ ERİN: CEPHANELİKTE PATLAMA

Şanlıurfa’daki patlama ile ilgili ilk açıklamayı yapan Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin "Cephanelikte patlama meydana geldi. Cephaneliği korumakla görevli 5 personel yaralandı. Sağlık durumları iyi, bilinçleri açık" dedi.

14 YARALI VAR

Yaralı sayısının 14’e yükseldiği öğrenildi.

Konuya dair Şanlıurfa Valiliği açıklama geldi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi

"13.11.2019 günü saat 22.30 sularında ilimiz askeri yerleşkesi içinde bulunan bir mühimmat deposunda iki ayrı patlama meydana gelmiştir. Söz konusu depoyu korumakla görevli on dört (14) personelimiz, meydana gelen patlama sonucunda yaralanmıştır. Yaralı personelimiz ilimizde bulunan çeşitli hastanelerde tedavi altına alınmış olup, gelişmelerden ayrıca bilgi verilecektir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül de olay yerine gitti.

SİVİL YARALI VAR

Olayda, evinin balkonunda duran ve ismi öğrenilemeyen bir kadın vatandaşın da patlama ve sesin etkisiyle kalbinin durduğu ve hastaneye kaldırıldığı öğrenildi. İlk anda durumu ağır olan vatandaşın, genel durumunun şu an iyi olduğu kaydedildi.

VALİ ERİN OLAY YERİNDE

Yaşanan patlamaların ardından Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin de 20. Zırhlı Tugay Komutanlığına gitti.

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞINDAN AÇIKLAMA

Patlama ile ilgili olarak Milli Savunma Bakanlığından açıklama yapıldı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Şanlıurfa’da bulunan 20’nci Zırhlı Tugay Komutanlığı’na ait bir hafif silah mühimmat deposunda henüz tespit edilemeyen nedenle saat 22.50 sularında patlama meydana gelmiştir.

Patlamada yaralanan personel hastaneye sevk edilmiş, çıkan yangın kontrol altına alınmış ve olay bölgesinin çevre emniyeti tam olarak sağlanmıştır.

Olayla ilgili gerekli tüm tedbirler alınmış ve oluşturulan inceleme heyeti ile patlamanın nedenini belirlemek üzere derhal çalışmalara başlanmıştır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

VALİ ERİN'DEN AÇIKLAMA

Olay yerinde incelemelerde bulunan Vali Erin, yaralı sayısının biri sivil olmak üzere 17 olduğunu açıkladı. Vali Erin, yaralıların hemen hastanelere kaldırıldığını, durumlarının iyi olduğunu söyledi.

Kara Kuvvetleri Komutanı Ümit Dündar'ın da Şanlıurfa'da olduğu ve yeniden Tugay'a dönen Vali Erin ile bir görüşme yapacağı kaydedildi.

İşte Vali Erin'in o açıklaması:

VATANDAŞLAR KAN VERMEK İÇİN HASTANELERE GİTTİ

Yaşanan patlama sonrası yaralılardan bir kısmı Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Bazı vatandaşlar da acil kan ihtiyacı olabileceğini belirterek hastanelere gitti. Hastanenin acil servisinden gelen görüntüler şu şekilde:

İşte patlama sonrası görüntüler:

AYRINTILAR GELİYOR...

Mustafa ARISÜT-Özlem ÇELİK-Mustafa PAYIK- Özlem DİKMEN/AJANS URFA

13 Kas 2019 - 22:49 - Asayiş



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ajans Urfa Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ajans Urfa hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ajans Urfa editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ajans Urfa değil haberi geçen ajanstır.

26

Ahmet - ŞANLIURFA modern olmalı ve heryana metro ile gidilmeli

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 13 Kasım 22:49
21

Kaygan - Valilik açıklama yapmış cephanelik patlamış Beş askerimiz yaralı bilinçleri açıkmış inşAllah rabbim acil şifa verir

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 13 Kasım 22:49
20

Helal olsun - Patlama sonrası Ajansurfa hariç ne yerel ne de ulusal haber sitelerinde Urfa'yla ilgili haber yoktu. Teşekkür ederiz

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 13 Kasım 22:49
19

Ahmet Erseven - Şiddetli patlamalar oldu. Muhtemelen cephanelik olduğu için ikinci patlama da oldu

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 13 Kasım 22:49
17

Serkan - Birşey bilen varsa ne olduğunu yazssın yakınlarımız var orda

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 13 Kasım 22:49
14

diyarbekirli - karaköprüden ev zangır zangır sallandı balkona çıktık kimse çıkıp da noldu diye bakmamış bi biz mi korktuk bomba düştü sandım ölü yaralı var mı son durum nedir

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 13 Kasım 22:49
10

Fırat - Şu an için son durumu bilen var mı arkadaşlar.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 13 Kasım 22:49
07

Dua'm cann - Yaralı Memetçiğimize Geçmiş olsun Dileklerimi iletir...Ailelerine sabır diliyorum...Çok Geçmiş Olsun Rabbim ŞAFİİ ismiyle şifa versin inşaALLAH...Geçmiş olsun Urfam...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 13 Kasım 22:49
05

Urfalı - Bari ölen olmasın ya urfa sallandı sanki heryerden ambulans sesleri geliyor

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 13 Kasım 22:49
04

erdem - aynen reis valla 1. amenada 2. durup dururken yanlışıkla olacak bir patlama değil tugayda olmuş

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 13 Kasım 22:49
02

Metin - Ne olmuş bilen var mı ses karaköprüye kadar geldi

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 13 Kasım 22:49

Şanliurfa Markaları

SİZDE BU ALANA REKLAM VERMEK İSTER MİSİNİZ?

+90 (505) 585 67 77
Reklam bilgi