Şanlıurfa'da cami kubbesi çöktü! İlk görüntüler (GÜNCELLENDİ)

11 Nisan Külliyesi'nin kubbesi çöktü. Göçükte çok sayıda işçi yaralandı.

Şanlıurfa'da cami kubbesi çöktü! İlk görüntüler (GÜNCELLENDİ)
Şanlıurfa'da cami kubbesi çöktü! İlk görüntüler (GÜNCELLENDİ)
+6
Haber albümü için resme tıklayın

Olay, öğle saatlerinde Bamyasuyu Mahallesi'nde Büyükşehir Belediyesi tarafından temeli atılan ve Osmanlı ile Selçuklu mimarisine uygun olarak yapılması planlanan 11 Nisan Külliyesi'nde meydana geldi.

Külliye kubbesine çakılan tahta kalıplara beton döküldüğü sırada göçük oldu. İddiaya göre yağışlardan dolayı tahta kalıpların zarar görmesi göçüğü tetikledi. Yıkılan kubbede çalışan işçiler molozların altında kaldı. İhbarla bölgeye AFAD, itfaiye ve sağlık görevlileri sevk edildi.

2'si ağır 6 işçinin yaralandığı ve çoğunun Suriyeli olduğu öğrenildi. Yaralılar kentteki çeşitli hastanelere kaldırıldı.

Göçüğün öğle yemeği saatine denk gelmesi daha büyük bir faciayı da önledi.

Göçük alanında işçilerde baret, kemer gibi önlemlerin olmadığı görüldü.

Öte yandan kubbe çökmeden önce bir mühendisin "Kubbenin simetriği bozuk" dediği iddia edildi.

(Çöken cami kubbesi)

GÖÇÜKTEN ÖNCE CAMİ KUBBESİ

KÜLLİYE HAKKINDA

6 bin 360 metrekareden oluşacak olan külliyenin, Osmanlı ve Selçuklu mimarisine uygun bir şekilde yapılması planlandı. 30 metrelik çelik köprü ile bağlantısı yapılacak olan 10 kubbeli 11 Nisan Külliyesinde bin metrekare avlu, okuma salonu, konferans salonu, iki Kuran kursu ve kadınlar için derslikler yer alacağı açıklanmış, Külliye tamamlandığında Osmanlı ile Selçuklu mimarisinin birleştiği bir yapının ortaya çıkacağı belirtilmişti.

Hüseyin ÖZKAN-Özlem ÇELİK/AJANS URFA

14 May 2018 - 09:13 - Asayiş



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ajans Urfa Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ajans Urfa hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ajans Urfa editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ajans Urfa değil haberi geçen ajanstır.


Şanliurfa Markaları

SİZDE BU ALANA REKLAM VERMEK İSTER MİSİNİZ?

+90 (505) 585 67 77
Reklam bilgi